El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Mitjans de la comarca ajuden en l'incendi de Monòver

El de Monòver és el primer gran incendi d'aquest estiu a la província. Imatge del consorci provincial de Bombers

Arran l'incendi a Monòver, el Ministeri de Transició Ecològica assegura que el 95 per cent dels incendis forestals es deuen a l'acció humana, i ens recorda el Decàleg Bàsic per a la Prevenció d'Incendis Forestals.

Ja s'han cremat més de 140 hectàrees en un incendi, en principi, provocat per una negligència humana. Des dels Bombers de la Muntanya enviaren una bomba rural pesada i 4 bombers per ajudar, i els voluntaris d'ACIF Alcoi també col·laboren en les tasques d'extinció. Els Bombers confien poder estabilitzar hui divendres l'incendi i poder donar-lo per controlar demà dissabte.

Dijous 16 de juliol es va iniciar un incendi a Monòver, en principi per una crema que es va descontrolar, i que al llarg de tota la vesprada va avançar cap a Villena. Justícia ha confirmat la detenció d'un home que ha declarat davant el jutge en una causa oberta per un delicte d'incendi forestal amb imprudència. El detingut ha quedat en llibertat provisional amb obligació de comparéixer una vegada al mes al jutjat. 

Aquest divendres 17 de juliol l'incendi continua actiu, i segons informen des del Consorci de Bombers, ja s'han cremat almenys 140 hectàrees. A hores de publicar aquesta notícia, treballen en l'incendi 4 mitjans aeris i 10 brigades terrestres. Els Bombers confien estabilitzar el foc al llarg de hui, i si es mantenen les condicions d'humitat durant la nit, poder donar-lo per controlat demà dissabte de matí.

En l'extinció de l'incendi ajuden mitjans de les nostres comarques, com els voluntaris d'ACIF. També des dels Bombers de la Muntanya han enviat una bomba rural pesada i un camió amb 4 bombers. El consorci provincial ha desplegat gran part dels seus recursos i també ha rebut aquest divendres l'ajuda de dos avions amfibis del Ministeri per a la Transició Ecològica.

 

Des del Ministeri recorden que el 95 per cent dels incendis forestals tenen com a origen l'acció humana, com indica que ha passat en aquest incendi. Asseguren que "protegir el nostre sòl és treball de tots" i envien el Decàleg Bàsic per a la Prevenció d'Incendis Forestals.

  1.  No llances puntes de cigarret ni fòsfors a terra.
  2.  No encendre focs en la muntanya en època de risc.
  3.  Si vas a fer una crema, sol·licita l'autorització oportuna. A més, extrema les precaucions en la seua execució.
  4.  En època de risc, no utilitzes maquinària agrícola o forestal que puga generar incendis.
  5.  Compleix les restriccions d'accés a les zones forestals en èpoques de risc.
  6.  Extrema les precaucions si utilitzes foc en activitats agrícoles.
  7.  Si veus un incendi, avisa de manera immediata al 112.
  8.  La seguretat és el factor més important. Mi intentes apagar un incendi tu a soles.
  9.  En època de risc, no utilitzes ferramentes que puguen generar espurnes.
  10.  No llances brossa fora dels contenidors habilitats.