El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Mocadors oncològics amb disseny i moda, projecte reconegut per la patronal tèxtil alcoiana

L'exposició estarà al vestíbul de la seu de Textil Alcoyana, al carrer Santa Rita, fins aquest divendres 25 de març; visitable de 8 a 15 hores.

ACETEX i AITEX premien cada any els millors Treballs de Fi de Grau del ram tèxtil de l'Escola d'Art i Superior de Disseny d'Alcoi, i enguany podem gaudir dels mocadors il·lustrats inclusius d'Ángela Escolano.

'Con amor' és el nom de la col·lecció de mocadors il·lustrats que Àngela Escolano ha dissenyat per al seu treball de fi de grau a l'EASD d'Alcoi. En el vídeo, Ángela Escolano explica que ha analitzat l'oferta actual i vol aportar "disseny i color a un producte que normalment no pensa en aquestes característiques". Són mocadors sense costura per a evitar ferides en el cap. I no tenen una forma predeterminada, ja que el treball d'Ángela incorpora un manual amb diferents formes de col·locar-se el mocador.

És un dels dos TFG premiats en el concurs que cada any patrocinen la patronal tèxtil, ACETEX, i l'Institut Tecnològic AITEX. Des de les dos institucions han valorat molt positivament el treball d'Ángela Escolano, no sols per treballar en un producte amb eixida, sinó per pensar en la moda inclusiva. Una mostra del TFG i els mocadors es pot visitar fins aquest divendres 25 de març, en horari de matins, a la seu de Textil Alcoyana del carrer Santa Rita.

El segon TFG premiat és el de Borja Molina, per un treball de disseny i il·lustració de roba d'home amb teixits sostenibles i naturals.