El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Article d'opinió de Opinió de Rubén Lledó, periodista d'ARAMULTIMÈDIA,

Opinió de Rubén Lledó, periodista d'ARAMULTIMÈDIA

Moderar comentaris anònims, covards i altres esports de risc

Rubén Lledó
Opinió de Rubén Lledó, periodista d'ARAMULTIMÈDIA

Els límits sobre la llibertat d'expressió estan a l'ordre del dia. A les xarxes socials i als mitjans de comunicació digitals, els usuaris tenen molt fàcil mostrar la seua opinió. Gent amb NOM i COGNOMS pot expressar les seues creences, la seua ideologia política o que pensa sobre un determinat club esportiu, per posar alguns exemples Opinió de Rubén Lledó, periodista d'ARAMULTIMÈDIA

Els límits sobre la llibertat d'expressió estan a l'ordre del dia. A les xarxes socials i als mitjans de comunicació digitals, els usuaris tenen molt fàcil mostrar la seua opinió. Gent amb NOM i COGNOMS pot expressar les seues creences, la seua ideologia política o que pensa sobre un determinat club esportiu, per posar alguns exemples.

Fins ací tot correcte. També està l'usuari anònim, aquell que sota pseudònims deixa comentaris amb bona o mala intenció. Pense que un usuari d'aquest tipus, el del pseudònim o malnom, deuria sempre donar la cara. Açò és una opinió pròpia i està clar que no puc convéncer a tothom. En la pràctica, una opinió anònima que no falte al respecte ha de ser publicada perquè aquest és el pensament majoritari i podrien acusar-nos de privar de llibertat d'expressió.

El que no es pot permetre és que darrere d'un malnom, els usuaris falten al respecte a articulistes, polítics o qualsevol líder d'opinió que sempre done la cara, siguen de la ideologia que siguen. Em pareix un autèntic acte de covardia el fet que s'arribe a l'insult sobre una altra persona des d'un perfil fals. Aquests comentaris ofensius o insultants pense que no han de ser publicats, inclús si l'usuari / lector en qüestió dona la cara.

S'ha arribat a un punt en què l'opinió sobre el tema en qüestió passa a un segon plànol i pareix que només s'opine per fer mal l'altre, en l'esfera professional o personal. Això ha d'acabar.

Opinió de Rubén Lledó, periodista d'ARAMULTIMÈDIA