El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Molta presència alcoiana i comarcal al comitè executiu del Consell Intertextil Espanyol celebrat a la Fira Textil a València

El sector té per davant reptes com la regulació a la que s’enfrenta en matèria de sostenibilitat i economia circular amb uns terminis molt ajustats per a la reconversió del sector.

La reunió va tractar de posar en comú com està repercutint la situació actual en les empreses industrials i en concret en el sector tèxtil.

La Fira Home Textil Premium by Textil Hogar que s’ha celebrat a València del 19 al 22 de setembre ha acollit la reunió del comitè executiu del Consell Intertextil Espanyol. Aquest esdeveniment ha tingut una gran presència del sector tèxtil d’Alcoi i les comarques amb representants d’ATEVAL i Texfor i també amb la presència de la diputada nacional i portaveu adjunta del congrés del grup parlamentari socialista, Patricia Blanquer. També ha estat present el Secretari autonòmic d’Industria, Comerç i Consum de la Conselleria d’Innovació, Industria, Comerç i Turisme, Felipe Carrasco.

A la reunió es va tractar la visió conjunta de la situació de l’economia industrial, que pateix un estancament del consum en tots els sectors. En el cas concret del sector tèxtil, a més se sumen reptes com la regulació a la que s’enfrenta en matèria de sostenibilitat i economia circular amb uns terminis molt ajustats per a la reconversió del sector.

Durant el comité executiu s'ha informat de totes les ajudes, programes i projectes tant nacionals com europeus als quals poden acollir-se les empreses per a dur a terme aquests ajustos i que coordinen des de les patronals Texfor i Ateval.

El president del Comitè, Pepe Serna, ha assenyalat que, malgrat aquesta situació, “el sector està funcionant i adaptant-se, sense que existisca cap situació excepcional”. Així mateix, ha assenyalat que es reunirà l'Observatori Tèxtil i Moda, el qual té, precisament, com a objectiu servir com a brúixola estratègica al sector davant els canvis legislatius que hi ha en curs.

La portaveu adjunta en el congrés del grup parlamentari socialista i alcoiana, Patricia Blanquer ha volgut agrair al consell intertèxtil la seua invitació a participar en una reunió de treball en la qual “he tingut l'oportunitat de conéixer de primera mà quines són les seues inquietuds, però també, m'han permés l'intercanvi d'opinions”. Un intercanvi en el qual Blanquer ha volgut deixar patent l'interés del seu partit per les necessitats dels sectors econòmics i concretament pel tèxtil i per exercir l'escolta activa. En aquest sentit, ha recordat la invitació en la legislatura passada “a participar en la comissió d'Indústria, quan vam tindre l'oportunitat de donar veu a un sector que és tan important per a territoris com la Comunitat València i Catalunya”. Per a acabar, ha reiterat el seu compromís de “continuar amb aquest canal permanent de comunicació, per a poder oferir la possibilitat de traslladar i que es coneguen totes les seues reivindicacions”.

La històrica cita tèxtil Home Tèxtils Premium by Textilhogar ha acollit a 81 expositors directes i 250 signatures i marques tèxtils representades procedents de cinc països, en 96.000 m² del recinte de Fira València.