El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Molts establiments han obert o tancat per la 'peatonalització' a Alcoi? PSOE i PP no es posen d’acord amb les dades

Un dels carrers peatonals d'Alcoi / AM

Un dels motius d'aquest ball de xifres és que el PSOE fa referència a xifres de comerços durant tot el 2021. El PP, per la seua banda, aporta xifres a partir de la 'peatonalització' que data de març de 2021.

El PSOE fa un balanç positiu del primer any de conversió en zona de vianants de part del centre d’Alcoi. Per contra, la formació conservadora creu que les dades de comerços oberts i tancats no són bones després del primer any de 'peatonalització'.

El PSOE assegura que les dades oficials del personal tècnic de l’Ajuntament recullen que en 2021 es van concedir 25 llicències d'obertura de negoci en el centre d'Alcoi. Per tipologies 9 són comerços al detall o oficines comercials, altres 9 són d'hostaleria, 6 són oficines i una és d'una entitat financera. Aquestes dades estan facilitades pel PSOE en un comunicat de premsa.


“El Partit Popular torna a fer una de les seues tàctiques preferides que és la de tergiversar la informació en indicar que han tancat 11 negocis en el centre per la conversió en zona de vianants, quan la realitat és que alguns d'eixos comerços simplement han tingut un canvi de titularitat o han sigut traspassats, de fet el llistat oficial indica que hi ha hagut 10 traspassos”, segons el PSOE.


A més, el govern municipal recorda que “l'Associació de Comerciants s'ha mostrat favorable a la iniciativa, i fins i tot negocis que estaven en carrers per les quals passaven cotxes han volgut traslladar-se al Centre”.

Dades aportades pel PP

El Partit Popular, per contra, veu les dades d’altra manera i ofereix altres guarismes. Amb dades recollides fins el 9 de maig de 2022, des que va començar la 'peatonalització', el PP assegura que han tancat 12 comerços i altres 4 han “fugit” de la zona per als vianants, segons indica el PP. La formació conservadora indica que 18 comerços han obert a la zona de vianants des de la seua conversió i 1 d’aquests ha canviat de nom (el Sicania ara es diu Koi).


Altres 3 comerços van obrir a l’inici de la ‘peatonalització’, però ja han tancat. També hi ha 3 comerços que estaven situats a zona de vianants i ara compten amb una altra ubicació. Totes aquestes dades les ha elaborat el PP i facilitat a aquest mitjà de comunicació.

Per què les xifres canvien?

Que les xifres no coincidisquen si les facilita un partit polític o altre, no és novetat. Un dels motius d’aquest ball de xifres és que el PSOE fa referència a xifres de comerços durant tot el 2021. El PP aporta xifres a partir de la 'peatonalització' que data de març de 2021. Segons el PP, dels 25 comerços que indica el govern que s’han obert en 2021, 15 són després del procés de conversió en zona per als vianants.