El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Mónica Jover 'fila el temps' amb el seu treball a l'IVAM CADA Alcoi

Mónica Jover mostra un dels seus treballs a la Capella de l'Antic Asil / Arxiu

La presentació tindrà lloc a les 19 h.

Aquest dimarts 10 desembre l'artista alcoiana Mónica Jover presenta al hall de l'IVAM CADA Alcoi el seu projecte 'Filant el temps', mereixedor d'un dels tres premis 'Llançadora' atorgats pel Consell de Cultura municipal.

El projecte de Jover contempla dos obres de gran envergadura, col·locades al hall del centre d'art, una enfront de l'altra i connectades mitjançant fils. De fet, s'han hagut de substituir les dues pintures de Fernando Laporta que fins fa poc presidien l'entrada de l'edifici.

Jover reconeix que es tracta d'un "repte" en la seua carrera, ja que mai havia treballat amb peces d'una mida semblant. El projecte de l'artista també naix amb la vocació d'unir la indústria tèxtil, amb el patrimoni històric de la ciutat i la seua tradició pictòrica, tot en un edifici (l'antic 'Monte de Piedad') que va atorgar un impuls a la indústria alcoiana a principis del segle XX.

Noves exposicions de l'IVAM

L'institut Valencià d'Art Modern (IVAM) prepara noves exposicions en Alcoi per a l'any 2020, i ja ha anunciat que a l'abril s'inaugurarà una mostra dedicada al disseny industrial al País Valencià, i al setembre una mostra d'escultura espanyola del segle XX, en col·laboració amb el Museu Reina Sofia de Madrid.

En aquest sentit, la secretària autonòmica de Cultura i Esport, Raquel Tamarit, ha fet valdre "la gran tasca que s'està fent a la seu de l'IVAM Alcoi i que recull encara més la sensibilitat artística determinada per l'ecosistema social que envolta la capital de l'Alcoià, i fa que siga també un focus d'atracció de visitants d'ací i de fora del nostre territori per a vertebrar i cosir culturalment les nostres comarques".