El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Mònica Oltra anuncia la creació d'un únic cos de bombers forestals a la Comunitat

ACIF-Alcoi ha estat acreditada per l'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències com a col·laboradors en l'extinció d'incendis.  

Durant tot el dia ha estat de visita per diferents cossos de bombers alacantins. Ha acabat el dia amb els voluntaris d'ACIF-Alcoi, als qui ha agraït la seua tasca contra els incendis, inclosa la de prevenció

La vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mònica Oltra, ha visitat als efectius contra incendis de la base àrea de Cocoll, als bombers forestals de Castell de Castells i per últim a l'Associació Contra Incendis Forestals d'Alcoi (ACIF).

Durant la seua visita a ACIF, Oltra ha anunciat alguns projectes que el govern autonòmic té previst posar en marxa, com per exemple, la creació d'un únic cos de bombers forestals.

Aquesta decisió, demandada pels bombers, comandaments i voluntaris, farà més raonable i lógica la lluita contra els incendis, especialment les tasques de coordinació quan es produeix un foc de grans dimensions.

A més, també ha parlat sobre la base de bombers de la Font Roja i ha donat les gràcies a tots aquells que van treballar a l'incendi que recentment ha atacat la zona de Llutxent, a La Safor.

Oltra ha subratllat que "el Govern del Botànic vol ampliar i millorar el mapa d'infraestructures d'emergències i açò, òbviament ha de tenir un reflex en els pressupostos en matèria de prevenció i extinció".

ACIF Alcoi

Oltra ha estat una bona estona amb els voluntaris d'ACIF Alcoi, als que ha agraït la seua inestimable feina de protecció dels boscos i de prevenció dels incendis.

Cal recordar que ACIF Alcoi es va crear l'any 1991 i és una de les més actives i emblemàtiques associacions de voluntaris de lluita contra incendis forestals i que ha destacat per la seua nombrosa participació amb recursos propis d'extinció d'incendis, equipats i formats. 

Aquesta associació està composada per 31 persones acreditades com a col·laboradores en l'extinció d'incendis forestals i des del 3 de juliol l'associació ha estat acreditada per l'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències com a col·laboradors en l'extinció d'incendis.