El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Mónica Jover crea "la seua pròpia pandèmia" amb #collagesintocables

A Instagram i Facebook es poden veure les obres.

Molts són els que compten, de forma ascendent o descendent, els dies que falten per acabar aquest confinament. Molts ho fan amb un diari, altres amb vídeos... i Mónica Jover ho fa com millor sap fer-ho: amb el seu art. Amb la sèrie #collagesintocables ha creat "la seua pròpia pandèmia". Una altra de les obres que ha creat l'alcoiana és 'Primavera rota'.

#Collagesintocables és la resposta de Mónica Jover a la Covid-19 i al confinament. Buscava "immediatesa" i "frescor" i va decidir treballar a partir de collages. L'artista conta a ARAMULTIMÈDIA que ara és el millor temps per reciclar restes de llenços i pintures que ella tenia.

Tot el seu contingut es pot veure a les seues xarxes socials, Instagram i al seu Facebook. La sèrie es diu #collagesintocables i a cadascun dels collages, els ha anomenat #elbicho. Segons dure el confinament, crearà més o menys 'bitxos'. La particularitat d'aquests collages, és que en cadascun d'ells, apareix una part de bitxo, a manera de forma punxeguda, fent referència a la pandèmia de la COVID-19.

 Jover conta que "tècnicament estan realitzats a partir de trossos de llenços pintats, retallats, i que després es cusen entre ells. El procés de treball es desglossa en un ritual, que consisteix a jugar, mesclar, decidir, assemblar, foradar i cosir".

 'Primavera Rota'

Altra de les obres de Jover és aquesta 'Primavera Rota'. El procés de creació ha sigut trencar una obra que, posteriorment, s'ha tornat a ensamblar. Amb la tècnica d'acrílic, fil i polipell sobre llenç, obté un color vibrant propi de la primavera que s'ha trencat de forma sobtada a causa de la pandèmia i el confinament.

En paraules de l'autora "té un rerefons positiu i en moviment, com la vida". El vídeo de la noticia fa referència a aquesta obra.