El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Montesol, El Baradello i El Sargento tindran cobertura en 2018

L'alcalde Toni Francés i José Manuel Plaza, de Telefónica, anuncien la nova antena per a les urbanitzacions de l'est d'Alcoi
Telefònica anuncia la instal·lació d'una antena de comunicacions a l'est del terme municipal que donarà cobertura a les urbanitzacions entre Mariola i Font Roja

S'intenta així complir amb una reivindicació de fa anys de tres urbanitzacions alcoianes on viu molta gent al llarg de tot l'any. Tan sols en estiu, des de l'Ajuntament estimen que hi ha entre 3.000 i 4.000 persones a la zona. Però a més, la falta de cobertura suposa ara per ara un problema per poder atendre accidents, ja que és impossible contactar amb emergències. Telefónica ha anunciat una inversió de 60.000 euros per instal·lar aquesta antena, i preveuen que entre en funcionament a finals del 2017 o inicis del 2018.

José Manuel Plaza, director autonòmic de Telefónica; i l'alcalde d'Alcoi Toni Francés, han anunciat la instal·lació d'una antena de telecomunicacions per a donar cobertura telefònica i servei de dades a les urbanitzacions de l'oest d'Alcoi: el Sargento, el Baradello i Montesol. Una zona concorreguda on, tan sols en estiu, segons dades de l'Ajuntament, hi ha entre 3.000 i 4.000 veïns. 

Des de telefònica, José Manuel Plaza ha explicat que ja està aprovada la inversió, que ascendeix a 60.000 euros; així com el projecte tècnic. Anuncia que d'ací poc començaran els treballs i confia que "a finals d'any o principis de l'any que ve estiga en funcionament", oferint un servei de dades 4G. Això si, encara no està determinat el punt exacte on s'instal·larà, i cal tindre en compte que és una zona sensible, entre dos parcs naturals. Amb aquesta antena, encara quedaran alguns punts d'ombra a Mariola sense cobertura, però ja seran pocs.

Per la seua banda, Toni Francés s'ha mostrat satisfet per poder donar solució "a un dels problemes que arrossegava la ciutat des de fa dècades", després de "molts intents, i que fins ara no havia sigut possible". Toni Francés diu que la falta de cobertura suposa "no sols un problema d'accés a la comunicació, sinó també un problema de seguretat, perquè és una carretera molt transitada, un espai molt utilitzat per excursionistes, esportistes i ciutadania, i que es troba sense possibilitat de poder donar avís en cas d'accident o alerta. I no és la primera vegada que es produeix un accident i no es pot comunicar als serveis d'emergència". També ha agraït la implicació de Telefónica en la ciutat, assegurant que "hui en dia tot el nucli urbà i els polígons industrials tenen un servei de molt alta qualitat, que permet a la nostra ciutat competir i poder desenvolupar eixe projecte de ciutat del coneixement i Smart City, amb serveis avançats de comunicació".