El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Mor Enric Moltó, històric militant nacionalista de les nostres comarques

Enric Moltó durant un acte de partit del Bloc Nacionalista Valencià a Cocentaina./ Web
Primer amb Unitat del Poble Valencià (UPV) i després amb el Bloc, Enric va ser un dels caps visibles de la formació a Cocentaina

Ens ha deixat Enric Moltó, ex regidor de l'Ajuntament de Cocentaina i un històric del Bloc a les nostres comarques. Des de hui, el nacionalisme valencià està una mica més orfe a les nostres comarques

Aquesta matinada de dijous 1 de març ens ha deixat, als 58 anys, Enric Moltó, ex regidor de l'Ajuntament de Cocentaina i un històric del Bloc al Comtat i a l'Alcoià. Des de hui, el nacionalisme valencià està una mica més orfe a les nostres comarques. 

Moltó es va incorporar a la llista d'Unitat del Poble Valencià (UPV) l'any 1991 com a número dos de Júlia Bonet. En aquelles eleccions, el partit nacionalista va obtenir el seu primer regidor en el consistori contestà. De fet, algun temps després es va convertir en regidor en substitució de Bonet. No va ser fins a l'any 2003 quan Enric Moltó va ser el cap de llista i qui accediria a representar al seu partit (ja el Bloc) a l'Ajuntament de Cocentaina. Repetiria en els comicis successius fins a integrar-se també dins de la coalició Compromís. Moltó va deixar la primera línia en les passades eleccions, quan Compromís va decidir concórrer amb el Col·lectiu 03820.

A banda de la seua faceta política, Enric Moltó ha estat molt vinculat al seu poble des de diferents vessants. Evidentment destaca entre elles la docència, sent així professor d'Història d'un bon grapat de generacions contestanes a l'IES Pare Arques. A més, també va ser membre del Tribunal de la Junta Qualificadora de Coneixements en Valencià.

Fent un recorregut per diverses de les seues passions, en destaquem algunes: va ser membre del Centre d'Estudis Contestans, membre de la Filà Creuats, és co-autor del llibre 'Cocentaina al teu pas. Passejades per la història' i ha participat en moltes altres publicacions d'àmbit científic i popular, com va ser un interessant estudi sobre la festa dels Nanos.

Des d'ARAMULTIMÈDIA ens sumem amb afecte a les mostres de condol, especialment amb la família i amics.