El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Mor Enrique Luis Sanus Abad, el president de l'Associació dels anys 70/80

Enrique Luis Sanus, amb la seua dona, en maig de 2022
  • El president d'honor de l'ASJ ha faltat aquest diumenge als 88 anys

Als 88 anys ha faltat aquest 22 de gener Enrique Luis Sanus Abad, un dels presidents del Casal que més anys ha dirigit la institució i un dels més actius pel que fa a la modernització de certs aspectes de la Festa com ara la implantació de la 'roda festera'. La seua darrera aparició pública va ser el maig de 2022, quan va cedir la maqueta del monument a Sant Jordi de la Rosaleda al poble d'Alcoi.

És una de les notícies festeres de l'any a Alcoi. El carismàtic Enrique Luis Sanus Abad ha mort als 88 anys d'edat. La seua contribució a la Festa és indubtable, amb certs detalls reformistes. De fet, va dirigir la institució entre el 1975 i el 1987. Un període molt significatiu i on la Festa es va obrir al poble i va innovar en determinats aspectes. 

Dins del seu mandat es va celebrar el sèptim centenari del patronatge del sant i es va crear la Missa a Sant Jordi de la mà d'Amando Blanquer. Però sobretot, és el president del Nostra Festa, l'enciclopèdia més completa dels Moros i Cristians i que encara és l'obra més consultada i rigorosa. Ell fou el president del monument al patró de la Rosaleda. De fet, l'última aparició pública fou el maig de 2022, quan la seua família va cedir al poble d'Alcoi la maqueta deixe monument, que fins a eixe moment era de la seua propietat. 

Era president d'honor de l'Associació.