El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Mor Francisco Barrachina, mestre del realisme pictòric

Francisco Barrachina, destacat pintor alcoià del segle XX./ AM
El funeral serà aquest dissabte 10 de juny a les 12 hores al tanatori de la Zona Nord d'Alcoi

Aquest divendres s'ha conegut la notícia de la mort del destacat pintor Francisco Barrachina, nascut a Benifallim el 1940 però considerat un dels pintors alcoians més destacats de la segona meitat del segle XX. Barrachina va ser un dels referents del realisme i va continuar amb la tradició de la gran pintura del segle XIX, representada per noms com Emilio Sala, Martin Rico, Gisbert, Sorolla, Juan Frances o Fortuny

Aquest divendres 9 de juny s'ha conegut la notícia de la mort del destacat pintor Francisco Barrachina, nascut a Benifallim el 1940 però considerat un dels pintors alcoians més destacats de la segona meitat del segle XX. Barrachina va ser un dels referents del realisme i va continuar amb la tradició de la gran pintura del segle XIX, representada per noms com Emilio Sala, Martin Rico, Gisbert, Sorolla, Juan Frances o Fortuny.

Barrachina va recórrer Espanya estudiant tipus, paisatges, interiors i monuments, pintant sempre al natural i desenvolupant un estil realista centrat en paisatges i costums, escenes d'un món a cavall entre el bucòlic i l'exòtic.

Precisament a Ramón Castañer li deu el seu dibuix, ell el va instruir en un dibuix pur, definit, precís. Quadres que plantegen un especial joc de llums que recorden irremeiablement a Sorolla.

El funeral serà aquest dissabte 10 de juny a les 12 hores al tanatori de la Zona Nord d'Alcoi. Se'l pot visitar al mateix tanatori a partir d'aquest mateix migdia de divendres.