El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Mor l'alcoià Gil Albors, referent del Teatre valencià del segle XX

Gil Albors /WEB
  • Escriptor i director de Teatre, polític, periodista i porter del CD Alcoyano, va treballar mà a mà amb Enric Valor

Als 92 anys ha mort a València el dramaturg, periodista i membre de l'Acadèmia valenciana de la Llengua, Juan Alfonso Gil Albors. Referent del teatre valencià i en valencià del segle XX, també va estar vinculat a l'esport i en concret va formar part del CD Alcoyano.

Juan Alfonso Gil Albors, escriptor de Teatre, periodista, director de Teatres de la Generalitat en els anys 90 i també membre durant 12 anys de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua. Divendres moria a València on vivia des de la seua joventut tot i que mai ha renunciat a la seua condició d'alcoià.

Polifacètic, també era esportista i va estar al CD Alcoyano de porter, tot i que no va debutar a inicis dels anys 50, l'etapa gloriosa del Deportivo en Primera Divisió. De fet, en els últims enfrontaments entre Alcoyano  Llevant  (sobretot partits amistosos i el Ciutat d'Alcoi) se l'ha vist en el camp de Collao recordant vell temps acompanyats pels seus fills, un vinculat al Llevant i l'altre, periodista esportiu de l'Agència EFE. 

Autor i director teatral, va treballar mà a mà amb Enric Valor i va rebre la distinció del 9 d'octubre de la Generalitat el 2008. També ha estat periodista radiofònic.

Entre les seues obres: El tótem en la arena, No mateu a l'inocent, Barracó 62, Parece que fue ayer, "Patatín, Patatán, Patatón", La barca de Caronte, Oseas, El cubil, ¡Grita, Galileo!, El ocaso de los brujos, Retorno a la noche, La Reina de Sicania i La isla de Gotmann.