El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Mor Paco Aura, l'home que va patir en silenci el malson de Mauthausen

Als 99 anys d'edat, a sa casa, tranquil.lament. Ha estat un referent i un exemple per a la Joventut. Va estar quatre anys a un camp de concentració nazi i ho va contar 40 anys després.

Aquest dimarts ens ha deixat Francisco Aura, conegut per la seua estada al camp de concentració nazi de Mauthausen, i sobretot per haver eixit al carrer als anys 90 per contar especialment els escolars què va viure a aquell infern. Paco Aura reconegué en múltiples ocasions que va decidir contar la seua història perquè els més menuts saberen els perills que té el món i el que és capaç de fer l'espècie humana quan s'enfronta entre ella.

Ha mort a sa casa, envoltat dels seus i tranquil.lament quan resta un mes exactament per al seu aniversari, que haguera sigut el del centenari.

El Centre alcoià d'estudis històrics i arqueològics -CAEHA- preparava per a eixa efemèride un seguit d'actes culturals i de reconeixement.

L'Ajuntament d'Alcoi va decidir donar-li el nom del nou pont que uneix la zona nord amb el centre, retent-lo així un homenatge que es completà amb l'entrega de la medalla d'or de la ciutat.