El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Mor Rafael Reig Martí, creador d'un imperi tèxtil a la Vall d'Albaida

La marca Reig Martí
  • Reig Martí va iniciar la seua trajectòria de manera humil amb uns telers i poc a poc va teixir un grup empresarial involucrant altres industrials de la Vall.
  • En 2005, l'empresa va arribar a facturar 35 milions amb una plantilla de 250 treballadors, però entre 2018 i 2019 va viure els seus pitjors moments financers.

La noticia ha commocionat La Vall d'Albaida i l'Univers tèxtil. Rafael Reig Martí, fundador d'un imperi tèxtil, ha faltat als 86 anys a la seua localitat natal, Albaida, aquest dissabte 16 de gener.

Al creador de l'imperi REIG MARTÍ l'ha donat terra aquest dissabte a les quatre de la vesprada després de celebrar un funeral a l'església d'Albaida. La notícia ha corregut per tota la Vall, perquè era un home molt conegut.

Reig Martí va iniciar la seua trajectòria de manera humil amb uns telers i poc a poc va teixir un grup empresarial involucrant altres industrials de la Vall. Eixe entramat d'empreses s'anomenà GRUPOVAL, composat per Reig Marti, Basco-Galbis i Altasa). Produïen cortines, catifes i roba per a la llar. Al voltant del Grup, es crearen desenes d'empreses auxiliars que treballaven per a ells.

El present i el passat

En l'actualitat, és una empresa potent. La marca, mundialment coneguda, s'ha recuperat  d'anys molt difícils i de la liquidació de l'estructura anterior i s'ha especialitzat en nous materials i dissenys per a productes tèxtils de la llar, principalment edredons, cortines, llençols, etc. 

A la seua web descriuen la firma de la següent manera: Reig Martí és una de les empreses pioneres del sector tèxtil llar a Espanya, però no sols pel volum de la seua facturació, sinó per la seua decidida voluntat d'apostar per la innovació tecnològica, l'originalitat del disseny i el producte de qualitat. Des dels seus inicis, l'empresa ha destacat per mantindre's sempre atenta a tots els avanços tècnics i les tendències estètiques que van sorgint dins del sector.

En 2005, l'empresa va arribar a facturar 35 milions amb una plantilla de 250 treballadors, però entre 2018 i 2019 va viure els seus pitjors moments financers.

El Rey de la Cama

Reig Martí és coneguda per la famosa campanya publicitaria dels anys 80/90 on van contractar el famós actor Lorenzo Lamas per a protagonitzar un espot que encara és recordat. Lamas era el Rey (joc de paraules amb Reig) de la cama.