El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Mor Salomón Sanjuan, un dels ambaixadors únics i creador d'escola dels Moros i Cristians d'Alcoi

Salomón, a l'esquerra (Foto cedida per Nàsio Català)

Entre el món teatral fester se'l considera com un dels ambaixadors 'trencadors', que li va donar més realisme a la representació

La Festa alcoiana perd a un gran home. Salomón Sanjuan ha mort aquest dimarts i deixa un gran buit entre els festers que han representat el difícil paper d'ambaixador. Creador d'escola, fou dels que incorporà més realisme a les representacions teatrals.

Ha faltat aquest dimarts en no superar una llarga malaltia. Feia mesos que estava malament i ara deixa un buit importantíssim entre els personatges més carismàtics de l'Univers fester alcoià. Nascut el 1941, ha estat vinculat especialment a la fila Vascos. També als Mossàrabs. És conegut per ser un dels ambaixadors de la Festa en els períodes 1986-1993 i 1995-2006.

Entre el món teatral fester se'l considera com un dels ambaixadors 'trencadors', que li va donar més realisme a la representació i és ara referent dels actuals recitadors dels textos anònims en els quals, el 24 d'abril, Moros i Cristians lliuren una batalla dialèctica que precedeix a la guerra a arcabusseria. Va formar tàndem com a ambaixador la majoria de la seua trajectòria amb Paco Marín.

Ha estat integrant del quadre d'honor del Casal de Sant Jordi i també reconegut per l'Associacio Samaritas. Recentment, la seua vida festera també ha estat lloada en el llibre que Juan Javier Gisbert, fins a enguany ambaixador moro, ha escrit recentment i que es titula "Ambaixades, art i història".

El funeral se celebrarà aquest dimecres a les 11h al tanatori de la Zona Nord.