El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Mor un jove de Cocentaina en la 'plantà del xop'

La 'plantà del xop' consisteix en una celebració ancestral del poble de Planes./ AM
PLANES

El jove de 24 anys i veí de Cocentaina participava del popular festeig en Planes quan, en un accident, el tronc de quasi 20 metres que centra el motiu de la festa va relliscar i li va caure damunt ocasionant-li la mort en eixe mateix moment. El Jutjat d'Alcoi ja ha anunciat que investigarà les causes de l'accident

Aquest dissabte la localitat de Planes (El Comtat) va celebrar un dels seus festejos més ancestrals com és la popular 'plantà del xop'. Però en aquesta ocasió, la festa va tenir un sabor molt més amarg que en altres ocasions.

Aquesta festa es celebra tots els anys a finals de maig o principis de juny, segons com marque el calendari en relació a la Quaresma. Els joves del poble i dels municipis veïns ixen al bosc per tallar un xop, portar-lo fins el poble i més tard plantar-lo al mig de la plaça Bisbe R. Sanus, on permaneix fins el Corpus, quan es talat.

Però el tràgic succés no va deixar que la festa es culminarà com tots els anys. Mentre el tronc, d'una longitud de quasi 20 metres, era transportat pels joves amb l'ajuda d'uns puntals, aquest va relliscar de les seues mans amb la mala fortuna que va caure al cap d'un d'ells, causant-li la mort a l'instant.

El jove de 24 anys, veí de Cocentaina i molt conegut per la seua afició al futbol i a l'esport, estava entrenant actualment a un equip de xiquets al Sant Vicent de Paül d'Alcoi, i jugava al Ye-Faki de futbet (després de passar per Contestano, Alcoyano i Alcoyano La Salle). Va acudir a la festa acompanyat pels seus amics, que van quedar totalment commocionats pel que havia ocorregut i van haver de ser atesos per sèries crisi d'ansietat.

Altre jove va resultar ferit a la cama, i va ser traslladat ràpidament a l'Hospital comarcal d'Alcoi.

Aquesta celebració succeeix a Planes cada any des de fa molts anys, i mai havia passat cap accident tan remarcable fins aquest 2012. A hores d'ara, tant la localitat de Planes com la de Cocentaina estan totalment commocionades per l'accident tan desafortunat.

El soterrament serà aquesta vesprada de dilluns, a les 18'30 hores, a l'església de Santa Maria de Cocentaina.

Per altra banda, i degut a la consternació de tota la població de la comarca, el Jutjat d'Alcoi ha decidit obrir una investigació per conèixer tots els motius de l'accident.