El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Mor Adrián Espí

Adrián Espí, en la seua darrera aparició pública en una entrevista per al MAF

La Filà Navarros ha confirmat la mort d'Adrián Espí Valdés, un dels homes que més ha promocionat la Festa dels Moros i Cristians d'Alcoi i que ha representat com a capità, cronista de l'Associació de Sant Jordi, escriptor i fester. Ens ha deixat als 81 anys i a 8 dies de les Festes que més volia.

Adrián Espí Valdés, catedràtic d'Història de l'art per la Universitat d'Alacant i número 1 de la Filà Navarros ha mort aquest dimecres 13 d'abril als 81 anys en no poder superar una greu malaltia que arrossegava des de feia dos anys.

Adrián ha estat un dels estudiosos més importants de la Història de la Festa Moro-cristiana amb múltiples llibres i incomptables articles en les revistes de Festes.

Ha representat els Navarros com a capità en 1976 i ha estat cronista de l'Associació de Sant Jordi i cronista perpetu de la seua filà. La seua participació activa en la promoció cultural de la Festa és incomparable, i es pot llegir un seguit de poemes en la revista de 2022, que s'acaba de presentar fa dues setmanes.

La seua darrera aparició pública la va fer en febrer per mitjà d'un vídeo del Museu Alcoià de la Festa -MAF- en el qual parlava de l'artista Luis Solbes arran d'una exposició de l'ASJ.

 

Adrián amb el seu fill, en 1976, quan va ser capità