El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Moros i Cristians a punt de conquistar Ibi

Moros i Cristians Ibi/ Gil Ortuño

El nombre de festers ha augmentat en comparació a l'any passat, concretament 110 més.

Les festes tindran lloc des del divendres 14 fins al 16 de setembre, amb el dilluns 17 com a dia de descans.

Ja no falta res perquè comencen les festes de Moros i Cristian 2018 d'Ibi, que es podran gaudir durant tres dies intensos ple de música, festa i molta diversió. Tres dies els quals, segons Luis Vicente, regidor de Festes, han suposat un treball de mesos abans, on tots els ciutadans i festers s'han bolcat el màxim per tal que les festes siguen increïbles, millorant tant les infraestructures com dotant de varietat i color a la programació. Cal destacar que en aquest any, el nombre de festers s'ha vist augmentat en comparació amb l'any passat, concretament 110 festers més, pel que en aquest 2018 hi haurà 2660 aproximadament. Uns números que demostren la passió que senten per aquest gran esdeveniment.

 Moros i Cristians/Gil Ortuño

Pel que fa al primer dia, el divendres 14, sota el nom 'Dia del passeig', començara de bon matí, a les 07:45, amb una concentració de totes les comparses i bandes de música en la plaça de l'Església (davant de la Casa Abadía), per tal d'iniciar la Diana; a les 08:00 tindrà lloc la Diana Festera; a les 10:45 s'aniran preparant, fent una concentració de tot el Bàndol Cristià; i a continuació, a les 11:00 l'Entrada Cristiana. Tirant ja cap a la vesprada, a les 17:15 s'estarà preparant una concentració del Bàndol Moro que marxara a les 17:30, l'Entrada Mora.

El segon dia, dissabte 15, sota el nom 'Primer dia de trons', es començara a partir de les 08:15, amb la Diana Despertà; a les 10:00 la Missa del Fester, que aniran acompanyats pel Taller de Música Castell Vermell d'Ibi; a les 11:30 el desfile infantil, i en terminar s'enllaçara amb l'Entrada del Contraban. I a la vesprada, a les 17:00 té lloc l'Alardo; 18:30 és l'Ambaixada Mora, desfilant des de la plaça de l'Església fins al Castell, i per a finalitzar el dia, a les 21:00 es realitzara l'ofrena de flors a la patrona 'La Mare de Déu dels Desemparats'.

I per a concloure les festes, l'últim dia, el diumenge 16, sota el nom 'Dia de la processó', de bon matí, a les 07:45 es realitzara la recollida de banderes a l'Ajuntament; a les 08:00 la Guerrilla, que culminara amb judici i afusellament de moro traïdor, continuant així, a les 09:00 amb un acte al cementeri; a les 11:30 tindrà lloc una solemne missa en major en honor a la 'Mare de Déu dels Desemparats'; 16:30 l'Alardo. I a la vesprada, a partir de les 18:00, la desfilada de l'Ambaixada Cristiana, des de la plaça de l'Església fins al Castell, i en finalitzar, es farà la tradicional 'Volta al castell'. A la nit, a punt d'acabar, tindrà lloc la solemne processó, moment que es venerara la imatge de la 'La Mare de Déu dels Desemparats'.

I per a descasar, no s'espantem, tenim el dilluns 17 que serà el 'Dia de descans', posant fi a unes festes en les quals es podrà gaudir de tot acompanyats amb la millor companyia. A més a més, per als interesats, podeu coneixer totes les activitats de festes al detall en la seua programació o la página de l'Ajuntamente d'Ibi.