El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Moros i Cristians 'entren' a Benilloba davant un nombrós públic

Les filaes Cristians de La palmera, Moros de l’Arrabal i Moros del Castell presenten unes espectaculars esquadres i seguici

Benilloba ha viscut el dia gran de les Festes en honor a Sant Xotxim. El dia de les Entrades simbolitzen com les 3 filaes de Benilloba conquereixen el municipi mostrant tota la seua sumptuositat. La desfilada no se l'ha volgut perdre el diputat al Congrés per Compromís, Joan Baldoví, qui ha estat acompanyat per l'alcaldessa Ana Delia Gisbert, juntament amb altres autoritats del món de la política i l'educació. Podeu veure el vídeo - resum  gravat per l'Ajuntament de Benilloba.

Al llarg de tot el recorregut els abanderats, ambaixadors, favorites i capitans han estat acompanyats de les diferents esquadres que han mostrat les seues millors gales abans de la contesa que es disputarà dijous amb les ambaixades dels dos bàndols en lliça per la conquesta de Benilloba.

La música de les bandes i xirimiters, els cavalls i les diferents esquadres han sigut els gran protagonistes d’una jornada en què l'espectacularitat l’han posada les esquadres de negres acompanyades de cavalleria i unes impressionants vestimentes, així com la professionalitat dels caps d’esquadra que han marcat a la perfecció el pas i els moviments de les tropes davant un públic rendit al seu pas que esclatava en aplaudiments al seu pas per homenatjar els festers.