El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

‘Moros y Cristianos. Manual de uso’, l’antídot a dos anys sense festes a Alcoi

Una de les ilustracions d'Antolí

Es pot aconseguir per 15 euros a les llibreries d’Alcoi.

Pep Jordà i Javier Llopis amb els textos, i Manolo Antolí com a il·lustrador, han fet possible ‘Moros y Cristianos. Manual de uso’, una guia per “retrobar-se amb els grans misteris de la Trilogia Alcoyana des del prisma de l’humor.

La celebració de Mig Any ens torna a la normalitat d’abans de març de 2020. Per a que no s’obliden els bons costums festes alcoianes, Tipografia La Moderna i ViualCrea Studio han fet posssible aquest llibre que ja es pot aconseguir per 15 euros a les llibreries d’Alcoi.


Els autors d'aquesta exòtica peça bibliogràfica es van marcar un objectiu complicat: combinar els conceptes Festa i humor. Tot un repte en el tractament del gran esdeveniment social, cultural i festiu d'Alcoi, que en massa ocasions va acompanyat per una càrrega de solemnitat i de transcendència “difícil de digerir”. El bon acolliment dels lectors va demostrar que la mescla era possible i ara, el llibre inicia una segona vida amb la qual vol acompanyar a la recuperació de la normalitat festera.

Com és ‘Moros y Cristianos. Manual de uso’?. Els seus autors ho expliquen així: No és una guia per a turistes, tampoc és un tractat històric sobre els centenaris orígens de la Festa i ni tan sols aspira a convertir-se en un treball de camp de sociologia. El llibre és simplement un intent d'acostar-se a les Festes d'Alcoi des de la mirada de l'humor, una invitació sincera perquè els alcoians aprenguem a riure'ns de nosaltres mateixos. Per les pàgines d'aquest volum desfilen els principals personatges festers, el programa d'actes i fins s'ofereix un xicotet diccionari per a moure's amb comoditat per aqueix xicotet univers paral·lel de filaes, esquadres i ostentacions.

Aquest llibre és la segona aventura editorial dels autors del “Diccionari de butxaca”. Encara que canvia la temàtica, el tema central dels dos llibres és el mateix: Alcoi, els alcoians i l'humor.