El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

#MUBAGdesdecasa, la nova campanya del museu de belles arts contra el confinament

Interior del MUBAG / Diputació d'Alacant

Les activitats estan dirigides a un públic jove i més adult. 

La web s'actualitza durant la setmana amb nous continguts.

El Museu de Belles Arts Gravina (MUBAG), ubicat a Alacant, ha aconseguit crear la seua proposta de museu virtual. A banda de mostres temporals els usuaris podran conèixer les exposicions permanents 'El segle XIX al MUBAG. De la formació a la plenitud d'un artista' i 'L'Escola de Dibuix del Consolat Marítim i Terrestre'. Julia Parra, diputada de Cultura, ha explicat que amb la campanya de xarxes socials #MUBAGdesdecasa “volem donar a conéixer el fons artístic de la Diputació i les exposicions actuals i entretindre als usuaris en aquests dies de confinament, per la qual cosa en totes les publicacions preval la participació mitjançant activitats amb preguntes, jocs, exercicis o treballs manuals”.

La iniciativa pretén donar a conéixer el fons artístic de la Diputació i cridar a la participació dels usuaris. Les activitats estan dirigides a un públic jove i més adult. Les mostres temporals que es poden contemplar estan dedicades a Antonio Gisbert, en l'espai ‘Reconeixement Internacional’, i a Joaquim Agrassot, en ‘L'artista destacat’, que compten amb obres cedides pel Museo del Prado, el Museo de Bellas Artes de Bilbao, Patrimonio Nacional, la Universidad Complutense de Madrid o la Real Academia de Bellas Artes de San Fernando.


Des de #MUBAGdesdecasa es dedica cada dia a un tema i a un públic distint. Els dilluns els protagonistes són les persones que participen amb la posada en comú de les seues creacions en resposta a la proposta artística del MUBAG realitzada el divendres anterior. Els treballs del públic es mostren a través d'àlbums en les diferents xarxes socials.

El dimarts es dedica a una obra d'un artista de l'exposició permanent ‘El segle XIX en el MUBAG’ amb informació del tema, estil i anècdotes a la qual cal parar atenció per a resoldre el misteri de la setmana. El dimecres la diversió està enfocada als més xicotets, amb una activitat especial per a aprendre de manera lúdica i participativa com pintava un artista en el segle XIX.

El dijous, la publicació se centra en la mostra ‘L'Escola de Dibuix del Consolat Marítim i Terrestre’, primer centre de formació oficial de belles arts a la província, per a anar descobrint el seu contingut. El divendres es planteja un nou repte artístic amb l'objectiu de motivar la creació artística sobre un tema proposat que es podran desenvolupar durant el cap de setmana.

La pàgina web del MUBAG s'actualitza durant la setmana amb nous continguts sobre restauració i materials descarregables com a exercicis plàstics i educatius orientats a proporcionar coneixements sobre la col·lecció del museu i rebre la versió dels usuaris. Es pot trobar informació de les exposicions passades i actuals i un recorregut per les activitats destacades.