El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Muixeranga i versos per a donar la benvinguda a la nova associació LGTBI

El col·lectiu ha convocat a la premsa aquest 23 de setembre, coincidint amb el Dia de la Visibilitat Bisexual.

Santi Carbonell, vicepresident de Ponts d'Igualtat: "Al final parlem de persones, i volem com a pers-ones que se'ns respecte i tinguem la representació que correspon en aquesta societat".
 

S'ha preparat tota una festa aquest dijous 26 de setembre per a presentar a la ciutadania Ponts d'Igualtat, el nou col·lectiu LGTBI d'Alcoi. Serà a l'Àgora a partir de les 19,15, i està convidada tota la ciutadania alcoiana. "Una festa per la llibertat, la tolerància i el respecte", diu el president de l'associació Aitor Pla.

Naix a Alcoi el primer col·lectiu LGTBI local, Ponts d'Igualtat, i ho fa amb una festa a la qual està convidada tota la ciutadania alcoiana, sense distinció. Aitor Pla és el seu president, en qui ja vam parlar per saber els objectius de la nova associació. I ara coneixem al seu vicepresident, Santi Carbonell, conegut per la seua participació en la festa alcoiana, i "un valor segur", segons Aitor Pla, per la seua experiència en el món de l'associacionisme. No debades, va ser fundador de l'Associació de Joves Empresaris de l'Alcoià fa una dècada.

Carbonell reconeix que "Alcoi sempre ha sigut abanderada de pluralitat, igualtat i llibertat", però que "queda molta lluita". "Encara queden molts prejudicis. A mi m'ha costat molt de temps i al final has de fer un pas endavant i dir, sóc una persona normal. Al final parlem de persones, i volem com a persones que se'ns respecte, i tinguem la representació que correspon en aquesta societat". Carbonell explica que la nova associació està oberta a tot aquell que se senta identificat en la lluita, "xics, xiques, de qualsevol color polític, qualsevol edat, homosexuals o heterosexuals".

Des de Ponts d'Igualtat avancen que treballaran en l'organització d'una setmana de l'Orgull l'any pròxim, o en "garantir que es complisca la llei"; però també prepararan diverses accions tant en el món educatiu com sanitari. Una de les primeres propostes es donarà a conéixer, precisament, en la festa prevista per aquest dijous 26 de setembre. Estarà presentada pel periodista Rubén Cervera, i amb la col·laboració del periodista iberut Adrián Reche. I comptarà amb autoritats polítiques i civils de les comarques i de fora. Per exemple, està prevista l'assistència de Toño Abad, director de l'Observatori valencià contra la LGTBIfòbia; o José de Lamo, director general de l'Agència Valenciana d'igualtat en la diversitat. Però és una festa oberta a tot el món, amb molta activitat cultural. Hi haurà Muixeranga a la plaça de Ramón i Cajal, a càrrec de la Penyeta Blanca de Cocentaina; i Macrina Soler llegirà uns versos "que seran un cant a la tolerància, la llibertat i el respecte".