El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Muixerangues, música i jocs en la Corriola de Cocentaina

L'eixida de la cercavila ha tingut lloc des del Palau Comtal
  • Centenars de famílies amb xiquets i xiquetes han pujat en cercavila fins el paratge natural de Santa Bàrbara

Els contestans i contestanes han celebrat hui la tradicional Corriola, una jornada en la que han pogut gaudir d'un esmorzar en família i amics i que ha estat amenitzada amb música, balls i muixerangues. Els xiquets i xiquetes han pogut disfrutar d'activitats a l'aire lliure organitzades per els dos grups 'Juniors' de la localitat.

Cocentaina celebra de nou la Corriola, gràcies a la millora de la situació sanitària. Centenars de famílies amb xiquets i xiquetes han pujat en cercavila des del Palau Comtal fins el paratge natural de Santa Bàrbara. Allí han pogut gaudir del tradicional pa anomenat com el propi acte tradicional, ‘Corriola’ i han menjat una llonganissa roja.

Els contestans i contestanes toquen la campana de l’ermita per demanar-li a la Santa que protegeisca la collita de les olives per poder seguir fent l’oli.

La jornada ha estat amenitzada amb música de xirimites i tabals i amb balls populars i muixerangues. A més, els dos grups ‘Juniors’ de la població han organitzat activitats lúdiques a l’aire lliure.

Famílies i amics han esmorzat junts disfrutant d’una tradició de fa segles.