El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Multiscan i la UPV arrasen al Hyperloop Pod Competition IV

Equip Hyperloop UPV / UPV

Multiscan i la UPV aconsegueixen posicionar-se entre els 8 millors projectes de tota la competició, superant al voltant de 700 universitats de 50 països diferents.

Impulsar nous projectes i que aquests siguen un èxit és una labor molt complicada, tant per a qui aporta els dines, com qui dona tot el seu treball i suport, i en el primer punt ens trobem amb Multiscan, principals patrocinadors de l'equip Hyperloop UPV, per a participar al Hyperloop Pod Competition IV, una competició que com bé diu el seu nom, ja porta 4 edicions. Però el verdaderament destacable, es que aquest esdeveniment és un dels tants que porta Elon Musk, fundador de SpaceX o PayPal.

Abans cal entendre que quan es refereixen a hyperloop, aquest es tracta d'una nova forma de transport que l'empresa SpaceX porta treballant des del seu anunci l'any 2015, en el que pretenen canviar la visió del ferrocarril i convertir-lo en un tipus de transport que funciona a partir de tubs al buit a alta velocitat, en el que poden arribar fins a 1.200 km/h.

Ara bé, pel que fa a la competició, aquesta ha tingut lloc entre el 14 de juliol fins al 21, tenint solament 7 dies de proves que van posant a estudiant l'eficàcia de cada un dels hyperloops. Després d'una dura setmana, per fi l'Hyperloop UPV s'alça amb dos guardons, aconseguint obtenir el premi a 'Innovació del desafiament' i colant-se entre els 8 millors projectes d'aquesta edició, convertint-se en l'únic equip espanyol en participar aquest any, a més d'haver superat al voltant de 700 equips de diferents països, on solament 21 han aconseguit arribar a la fase final.

Sense cap dubte, una notícia més que fabulosa per a la UPV i Multiscan, que poden estar d'enhorabona després de tants mesos de treball.