El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Multitudinària concentració a la plaça d'Espanya per a reclamar unes pensions dignes

Moment de la lectura del manifest

La Coordinadora de Pensionistes Alcoià-Comtat ha convocat la movilització

Aprofitant que l'1 d'octubre es commemora el dia internacional de les persones majors, desenes d'alcoians i alcoianes s'han tornat a concentrar en el centre de la ciutat per a reivindicar els seus drets com a pensionistes. La mobilització a la nostra ciutat s'ha unit a la d'altres capitals de l'estat, com Madrid o Bilbao, ciutat aquesta última on els pensionistes aconseguiren concretar una reunió amb la ministra de Treball, Magdalena Valerio.

Les reivindicacions que es pogueren sentir durant aquest 1 d'octubre incloïen, dins del vessant legal, el restabliment de la jubilació ordinària als 65 anys, la recuperació del subsidi per a majors de 52 anys, o la inclusió de les pensions com un dret constitucional en els Pressupostos Generals de l'Estat.

Antonio Matarredona, cap visible de la Coordinadora, així com companys i companyes de la formació, s'han encarregat de la lectura del manifest. A més de les reivindicacions abans esmentades també s'ha fet notar la demanda per una pensió mínima de 1.080 €, la revalorització de les pensions en relació a l'IPC, i l'homologació d'aquestes respecte a nivells europeus.

L'acte ha finalitzat amb una interpel·lació a totes les organitzacions polítiques i sindicals, tant autonòmiques com estatals, a què defenguen el sistema públic de pensions; i també amb una crida a futures concentracions.