El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Muro aprova el pressupost municipal amb l'abstenció de Compromís i PSOE

Sessió d'aprovació del pressupost municipal en l'Ajuntament de Muro.

Des del consistori el qualifiquen de "pressupost ambiciós però prudent", i que destinarà una quantitat propera als 750.000 € en concepte d'inversions.

L'Ajuntament de Muro ha aprovat el pressupost per a 2020 amb uns comptes que ascendeixen a 7 milions d'euros i que suposen un increment del 12% respecte al de 2018, any des que el pressupost es trobava prorrogat. Els comptes han sigut aprovats per majoria absoluta, amb l'abstenció dels grups municipals de Compromís i PSOE.

Des del consistori el qualifiquen de "pressupost ambiciós però prudent", i que destinarà una quantitat propera als 750.000 € en concepte d'inversions. També destaquen un increment de 157.000 € dels ingressos previstos comparats respecte a 2018.

En l'apartat de despeses s'ha inclòs un capítol de personal, amb un increment de 610.000 € amb la creació de sis places noves a la policia local. D'altra banda, l'Ajuntament espera que amb aquest pressupost es puguen fer avanços en remunicipalització de serveis. Reconeixen que com que els contractes d'aigua, neteja viària i neteja d'edificis estan en precari "s'ha decidit optar per una fórmula mixta entre licitacions (neteja viària i neteja d'edificis) i servei de gestió directa (aigua i neteja d'edificis)".

Afegeixen des de l'administració murera que s'han regularitzat convenis actualitzant-los a contractes com per exemple el d'APSA "per tal de donar continuïtat a un servei social tan important i arrelat al poble". A més les partides d'activitats augmenten, com és el cas de festes, "a causa de l'increment del passat exercici".