El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Muro enceta el camí per a la municipalització de l'aigua, amb l'abstenció de l'equip de govern

Tots els grups polítics han votat a favor d'iniciar els estudis, excepte Compromís, que ara mateix ostenta l'alcaldia i s'ha abstingut. Recordem que precisament va ser l'aigua un dels motius del trencament de govern a Muro.

La divisió a Muro s'ha fet palés en l'últim plenari extraordinari celebrat al municipi, per aprovar l'inici de les gestions per a municipalitzar el servei d'aigua. Tots els grups polítics de l'oposició han votat a favor, mentre que l'equip de govern, amb l'alcaldessa de Compromís, s'ha abstingut. Concretament, el que s'ha aprovat és "l'establiment del servei d'aigua com a prioritari i l'inici de tot el procés que comporta aquesta municipalització mitjançant l'emissió d'informes per part dels tècnics de l'Ajuntament".

Per una banda, des del Partit Popular, el regidor Angel Mollà, ha destacat que l'Ajuntament és responsable de la gestió de l'aigua i ha dit que s'ha de dotar el servei de mitjos humans i tècnics. També des del Partit Socialista han votat a favor en aquest plenari. El seu portaveu, Pep Baeza, ha declarat que: "la gestió pública o privada de l'aigua és una qüestió política. Si es decideix fer el pas, s'hauran de buscar mitjans, informes, lleis o la forma legal i tècnica per a poder fer-ho i això implicarà unes conseqüències en el pressupost, en el personal... Si volem fer una gestió pública, estem dient que volem sacrificar unes coses per a tindre unes altres". Aquests han sigut també els arguments d'Esquerra Unida, antic soci de govern. El portaveu Francesc Valls subscriu les paraules del grup socialista al respecte.

Per contra, ha sigut l'equip de govern, format per 4 regidors de Compromís, el que s'ha abstingut. L'alcaldessa Jacqueline Cerdá diu que estan a l'espera de rebre un informe que han encarregat des del consistori per tal de valorar la situació i decidir. Recordem que aquest informe ha sigut un dels problemes que ha separat l'equip de govern. Des d'Esquerra Unida presentaren l'informe que s'ha aprovat a aquest plenari, fet sense cap cost, "sense obligar al poble de Muro a fer aquesta inútil despesa", com explica Francesc Valls. Però l'alcaldessa Jacqueline Cerdà considera que cal demanar un altre, valorat en vora 5.000 euros.