El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Última hora

Estabilitzat l'incendi a la Vall de Gallinera. Encara es desconeixen les causes

Estabilitzat l'incendi a la Vall de Gallinera. Encara es desconeixen les causes

El Consorci Provincial de Bombers ha informat que l'incendi declarat a la Vall de Gallinera ja ha sigut estabilitzat cap a les 10 h d'aquest calorós 10 d'agost. Encara es desconeix l'abast de la superfície cremada però l'última referència és de 160 hectàrees cremades.

Més informació

Estabilitzat l'incendi a la Vall de Gallinera. Encara es desconeixen les causes

Muro fa costat als municipis afectats per la Xylella

Reunió a Tàrbena / Aj. Muro

El document signat s'evnviarà a Conelleria, Ministeri i organismes europeus

El bacteri de la Xylella fastidiosa afecta cultius de pobles de les comarques centrals. L'Ajuntament de Muro ha assistit a una de les reunions amb representants dels municipis afectats. S'ha signat un document amb punts d'acord com és el cas de passar del pla d'erradicació al pla de contenció.

Planes, Muro, Benillup, Benimarfull, Benasau, Orba, Castell de Castells, Benidorm, Xaló, Beniardà, Polop, Parcent... són algunes de les localitats afectades per la Xylella fastidiosa. La reunió ha servit per signar un document de peticions a la Conselleria d’Agricultura  i també fer-lo extensiu a altres administracions, com és el Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació, i organismes europeus adients.


El primer punt és "passar del pla d'erradicació al pla de contenció (per poder conviure amb el bacteri) per salvar peus d’espècies que podrien estar afectats i estan sans (tallar els infectats i no els afectats en un radi de 100 m), al més prompte possible per ser tan dràstic". També s'ha acordat "l’edició i publicació del pla de replantació que a dies d’ara està pendent". D'altra banda també demanen "més fons econòmics per a investigació, així com un estudi dels efectes que té el pla d'erradicació executat".

Muro demana celeritat a la Conselleria per "la gravetat de la situació del territori afectat i les seues conseqüències".