El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Muro implanta el cinqué contenidor

L'Ajuntament té preparats per a repartir 500 poals de 20 litres als veïns, i altres 50 de 120 litres per als bars i establiments de menjars. També 600 claus per als nous contenidors, que estaran tancats.

Hi haurà una reunió informativa el 28 de gener, a les 19.30 hores, al Centre Cultural Polivalent. Allí es repartiran els poals i les claus per al nou contenidor. Muro és dels primers municipis de la província en implantar el contenidor de matèria orgànica.

A partir del pròxim 29 de gener, els veïns de Muro seran dels primers en la província en poder llançar les deixalles orgàniques en el seu propi contenidor, el marró. Això sí, ho farà qui vulga i estiga conscienciat, perquè és totalment voluntari. Els veïns han de sol·licitar participar omplint un formulari, i l'Ajuntament els donarà un poal, bosses compostables, i la clau dels contenidors marrons que s'instal·laran pel municipi. Tots els interessats han d'acudir a l'Ajuntament, l'Oficina de Medi Ambient, o a la reunió informativa del pròxim 28 de gener.

S'instal·laran un total de 28 contenidors al terme municipal, normalment al costat de la resta de contenidors. L'horari per a tirar la brossa és de 20 a 00 hores, i es demana que es llance en bosses tancades, preferiblement compostables. Amb les restes es farà compost. El consistori ha preparat 500 poals de 20 litres per a repartir entre els veïns, i 50 poals de 120 litres per a bars i establiments de menjars. També tenen 600 claus per als contenidors. El fet que estiguen tancats és per intentar assegurar que l'utilitzen gent conscienciada i no es llancen deixalles que no toquen, ja que invalidarien les altres restes per a ser tractades.

Kike Pacual, regidor de Serveis Municipals, diu que "busquem un futur sostenible, actuant local però pensant global. Tot per complir els objectius de l'agenda 2030, en concret el 12, de consum i producció responsable. A banda de la legislació, ens hem de posar les piles tots els ciutadans, i els residus que generem és un bon principi".

Així és el nou contenidor marró