El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Muro intensificarà controls per evitar abocaments il·legals de roba reciclada

Junta de Festes de Muro / Ajuntament de Muro
Celebrada la Junta Local de Seguretat prèvia a les Festes

La Junta Local de Seguretat de Muro abans dels Moros i Cristians també ha servit per parlar d'altres problemàtiques del municipi. Un dels assumptes en el qual s'ha incidit és en la problemàtica dels abocaments il·legals de residus de la indústria de reciclatge de roba, pel que s’incrementaran les inspeccions a les empreses. Muro també ha fet l'avaluació general de la seua seguretat. La conclusió a la qual s'ha arribat és que hi ha una disminució general de delictes a la zona l'any 2017 respecte al 2016.

El subdelegat del Govern en la província d'Alacant, José Miguel Saval, ha encapçalat la Junta Local de Seguretat de Festes. Ha felicitat a Muro i als seus cossos de seguretat per la gran tasca que ha fet que baixen el nombre de delictes. Saval també ha incidit en l'assumpte de la violència masclista com a una de les seues principals preocupacions i va insistir en l'adhesió de la policia local al 'sistema Viogén', del Ministeri de l’Interior.

Unes festes segures

Al dispositiu extraordinari de festes es comptarà amb la presència de tots els cossos amb els reforços corresponents, hi haurà especial vigilància a tot el poble i s’incrementaran els controls a vehicles i la vigilància a les zones de disseminat. També es controlarà el repartiment de la pólvora i es reforçarà la vigilància a la zona on es desenvolupen els actes festers.

A banda de José Miguel Saval, també ha estat present l'alcaldessa, Jacqueline Cerdà, la qual ha insistit en que cal "sumar esforços per al bon desenvolupament, tant de les Festes Patronals, com de la seguretat en general a la població", segons es pot llegir en el comunicat de premsa.

La Policia Local de Muro, la Guàrdia Civil, la Policia Autonòmica i el Grup UCRIF 4 han estat representats a la Junta de Seguretat de les Festes 2018.