El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Muro invertirà 70.000 € per a materialitzar les propostes de la ciutadania

L'alcalde Gabriel Tomàs (esquerra), i el regidor Enrique Pascual (dreta) presenten en la Casa Consistorial murera la iniciativa / AM

El govern de Muro vol reservar en el futur un capítol d'inversions per a convocar uns Pressupostos Participatius per a jóvens.

La presentació de propostes, i la posterior votació, es pot realitzar mitjançant aquest enllaç.

L'Ajuntament de Muro ha donat a conéixer la quarta edició dels Pressupostos Participatius municipals, que enguany destinaran 70.000 € per a materialitzar les propostes de la ciutadania en matèria d'inversions. La presentació de les propostes tindrà lloc del 24 de setembre al 17 d'octubre, mentre que les votacions seran del 18 de novembre al 5 de desembre.

El regidor de Participació Ciutadana, Enrique Pascual, especifica que les propostes es contemplen en matèria d'inversions, és a dir, "allò que l'Ajuntament adquireix i perdura en el temps". Pascual incideix en què aquesta iniciativa promou "que les decisions de la ciutadania siguen vinculants" al mateix temps que fomenta la implicació de veïns i veïnes en la gestió municipal. De cara al futur, el regidor espera incloure un apartat dels Pressupostos Participatius per als jóvens del poble.

Terminis

Les propostes seleccionades es donaran a conéixer a partir del 5 de desembre, una vegada haja finalitzat el termini de votació. Es pot votar tant de manera telemàtica, al web de Participació de Muro, o presencialment a l'urna que s'habilitarà en la Casa Consistorial. El 15 de novembre haurà tingut lloc prèviament una assemblea oberta per a informar a la gent sobre les propostes a votar (en la Casa de Ferro a les 20 h), tot després que s'hagen validat per part dels tècnics municipals. No obstant això, la primera cita per a murers i mureres serà del 24 de setembre al 17 d'octubre, termini per a presentar les propostes, telemàticament o a les urnes instal·lades a l'Ajuntament, la Biblioteca Municipal i al Centre Social Matzem.

La presentació de propostes es fa extensiva a tota la ciutadania, encara que solament podran votar els empadronats en Muro majors de 16 anys. Cada votant haurà d'escollir necessàriament 3 propostes.

Edicions anteriors

Els pressupostos participatius de Muro van ser posats en marxa en 2016, durant el bienni de govern d'Esquerra Unida en la legislatura passada. D'acord als càlculs fets pel govern municipal, en cadascuna de les 3 edicions anteriors s'han rebut 41 propostes de mitjana, de les quals 23 han complert els criteris de validació tècnica i 6 han sigut escollides per a la seua execució. Entre els projectes nascuts arran dels pressupostos participatius es troba la dotació d'ordinadors per a la biblioteca municipal, l'enllumenament de l'avinguda València, cistelles de bàsquet al poliesportiu, o els treballs en el sostre de l'escola de Música de la Xafigà.