El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Muro ja disposa del projecte per al nou CEIP El Bracal

Imatges de les protestes a l'inici de curs, demanant l'inici de les obres del nou Bracal

El termini de licitació de les obres es podria iniciar al llarg del mes d'octubre.

Demà 5 d'octubre se celebrarà una reunió amb el subdirector d'infraestructures de la Conselleria d'Obres per a mostrar el projecte a la comunitat educativa.

Després que hagen transcorregut 11 anys des del tancament del CEIP El Bracal, la comunitat educativa del centre comença a albirar la fi d'una dècada de classes en barracons. Aquest 4 d'octubre s'ha rebut i enregistrat al consistori murer el projecte definitiu del què seran les noves instal·lacions del centre. Per a demà dia 5 està prevista la visita del subdirector d'infraestructures de la Coselleria d'Obres, Jesús García, que en companyia dels tècnics encarregats de la redacció, faran públic el projecte davant de totes les parts implicades.

La reunió està programada a les 11.30 h en l'Ajuntament de la vila, i en ella s'espera que estiga representat l'equip directiu i l'AMPA del col·legi, així com l'alcaldessa i representants de tots els grups municipals.

El projecte va ser presentat fa un mes davant de la Conselleria, però a falta d'aplicar unes esmenes al document, no es podia considerar definitiu fins avui mateix, que ha sigut enregistrat. Havent-se complet aquest procediment, el pròxim pas serà presentar el document en junta de govern per a la seua aprovació. Posteriorment sols quedaria la licitació, que es podria assolir al llarg d'octubre, i després la desitjada execució material de l'obra.

Voluntat per part de Conselleria

Fonts de l'Ajuntament de Muro reconeixen que "ha hagut voluntat política des de Conselleria per a dur endavant el projecte", i que els darrers retards es deurien al mateix procediment administratiu. Recordem que en setembre de 2015, després del canvi de govern a la Generalitat, la Conselleria d'Educació va assumir les competències sobre les obres d'El Bracal, atribuïdes anteriorment a CIEGSA, l'empresa publica creada pel govern popular i envoltada per nombroses irregularitats.