El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Muro ja disposa d'un centre de compostatge comunitari

La instal·lació d'aquest centre va tenir lloc el passat dimarts 4 de desembre, gràcies a la subvenció rebuda de la Diputació Provincial d'Alacant.

Aquesta nova instal·lació es troba en una parcel·la dels horts urbans en el Camí vell de Benimarfull. Els usuaris dels horts seran els responsables del funcionament del centre de compostatge, on podran produir el seu propi compost, gestionant els seus propis residus orgànics i aprofitant-ho com abonament per als seus horts.

El projecte ha nascut de la col·laboració entre les regidories de Benestar social i Medi Ambient de l'Ajuntament de Muro, i es constituirà a més com un lloc didàctic per als escolars que en un futur podran visitar les instal·lacions. El projecte ha comptat amb un pressupost base de licitació de 10.000 €, inclosos la preparació del terreny, l'obra civil, la instal·lació i el subministrament d'utensilis i ferraments.

L'alcaldessa de Muro, Jaquelin Cerdà Garcia, ha declarat el següent respecte al centre de compostatge: "des de l'Ajuntament volem ser pioners en totes les iniciatives que beneficien el nostre entorn, i en aquest cas hem apostat per formar part d'aquesta iniciativa i estem molt contents de fer-ho de forma transversal implicant als usuaris de l'hort solidari, implicant-los en el projecte".