El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

'Muro' o 'Muro del Alcoy o altres'? Enquesta sobre el nom del municipi

'Pantallazo de l'enquesta'

L'enquesta té a hores d'ara 264 vots

La pàgina no oficial de Facebook 'Muro participa' està dedicada a fer enquestes sobre el municipi d'El Comtat. Una de les que està tenint més èxit aborda les preferències sobre el nom de la localitat.

Resta menys de 24 hores per poder votar quin nom es vol. D'una banda es pot votar que el nom siga 'Muro' (a soles), i l'altra opció és 'Muro del Alcoy o altres'. A les 17:30 h del dimarts 16 de juliol, l'enquesta registra 246 vots. Cal destacar que la pàgina de Facebook 'Muro participa' no és oficial i es defineix com a "políticament independent".

A la publicació es pot trobar la següent explicació: "El 2 de juliol de 1916 la Gaceta de Madrid publicava el Reial Decret del Consell de ministres on van canviar el nom 573 municipis estatals per la repetició de noms. El nostre poble va adoptar el cognom d'Alcoi quedant "Muro del Alcoy" també s'ha vist que per al valencià adoptava "Muro del Comtat". Alguns pensaven que era per l'ajuda d'Alcoi als murers al temps de l'epidèmia altres pel riu Serpis que també s'anomena Alcoi, però realment el canvi va ser per aquest motiu. La pregunta de hui és, quin nom t'agrada més per al nostre poble? Als comentaris també podeu deixar propostes de nom".

L'enllaç a l'enquesta / consulta popular, ací. (click en l'icona xicotet de Facebook)