El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Muro pregunta a la població què fer amb el mural artístic del Batà

Detall del mural al Batà de Muro

L'ampliació del parc del Batà de Muro està damunt la taula, i suposaria la retirada del mur on està el mural artístic amb personatges literaris. L'Ajuntament llança una enquesta per saber què opinen els veïns.

L'Ajuntament de Muro va adquirir l'any passat la xopada que hi ha al costat de l'actual parc amb una inversió de 203.500 euros. Des d'aleshores es debat sobre com fer l'ampliació del parc i quins usos cal donar-li.

I una de les qüestions que més debat genera és què fer en el mur actual, que segons explica en l'enquesta el consistori "tanca l'espai per on es pretén ampliar el parc". El problema és que en aquest mur hi ha uns murals artístics de Toni Espinar en homenatge a diversos autors com Ramon Llull, Ausiàs March, Estellés o Ovidi Montllor.

En l'enquesta es demana als veïns que valoren com és de fonamental actuar sobre el mur per ampliar el parc i obrir l'espai al carrer, si estan d'acord amb què el mural és un element important per al municipi, i si consideren que es pot reproduir a l'interior del parc.

L'Ajuntament també pregunta pels possibles usos que es pot donar al parc, com escenari o amb aparells de gimnàstica. I també que valoren la importància que li donen a diferents aspectes com la sostenibilitat, l'accessibilitat, l'arbrat o les zones d'oci i descans.

Es pot accedir al qüestionari des de hui, 4 de març, i fins al pròxim 14 de març.

Enrique Pascual, regidor de Participació Ciutadana, vol "agrair a la ciutadania i a totes les associacions, l'esforç per a contribuir a fer de la zona verda del Batà un espai obert, plural, inclusiu i multifuncional, que a bon segur redundarà en la millora de la qualitat de vida de la nostra població".