El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Muro prepara uns Moros i Cristians sumptuosos de dia i de nit

Els dies grans són de l'11 al 14 de maig

Paco Vicedo, 'alcalde' de Festes, ha comentat que la principal novetat de 2018 és que la 'Baixà' de la Mare de Déu de l'ermita fins a la parròquia serà el dissabte 12 de maig a les 13 h. Per aquest motiu, l'Entrada Cristiana (que se celebra el mateix dia) començarà mitja hora més tard de l'habitual (17.30 h) i acabarà cap a les 22 h. L'Entrada Mora manté l'horari habitual d'inici a les 17 h del diumenge 13 de maig. Eli Pérez, regidor de Noves Tecnologies, ha presentat la programació nocturna

Festers, 'mirons', visitants i turistes esperen les festes de Muro. Ja ha sigut presentada tota la programació d'actes festers oficials i de l'animació musical nocturna. Paco Vicedo, 'alcalde' de Festes, ha comentat que la principal novetat de 2018 és que la 'Baixà' de la Mare de Déu de l'ermita fins a la parròquia serà el dissabte 12 de maig a les 13 h. Per aquest motiu, l'Entrada Cristiana (que se celebra el mateix dia) començarà mitja hora més tard de l'habitual (17.30 h) i acabarà cap a les 22 h. L'Entrada Mora manté l'horari habitual d'inici a les 17 h del diumenge 13 de maig.

Muro també ha estat afectat per l'alardo i les restriccions del Govern Central amb el tractament de la pòlvora. Finalment es dispararan uns 250 quilograms de pólvora. Des de l'Ajuntament i de la Junta de Festes conviden a tothom a acudir a Muro tan de matí com a la programació musical nocturna. En una de les fotografies de la notícia, poeu veure les discomòbils i bandes que actuaran durant els dies de Festes. Eli Pérez, regidor de Noves Tecnologies, ha comentat que s'ha recuperat la programació nocturna el dilluns 14 de maig amb una discomòbil a la Plaça de l'Església. Pérez ha continuat dient que s'ha intentat "obrir el ventall d'estils musicals" i "respondre a les demandes de la gent". També hi ha música durant les nits de les filaetes de Pasqua i les oficials. Sergi Silvestre, regidor de Festes, també ha estat en la presentació.

Pel que fa als càrrecs festers 2018, Marcos Olcina serà el capità dels Maseros, mentre que la Filà Contrabandistes estarà representada amb l'abanderat José Ferrer. El Capità Moro dels Verds és Carlos Pla i, Aitor Bosch, serà l'abanderat de la mitja lluna de la Filà Tariks. L'Àngelet, una de les figures més genuïnes de Muro, és Carla Coloma.

La Revista de Festes

Una de les publicacions més importants per a Muro i referent a les nostres comarques és la Revista de Festes, l'única publicació periòdica que recull la història, la cultura i la festa murera, segons ha destacat el cronista, Pedro Corredor.

Aquesta publicació té com a portada el cartell de Festes, obra de Rocío Castillo. Dins de la Revista es poden llegir articles d'història, col·laboracions literàries, col·laboracions festeres, la crònica de 2017, informació sobre les festes del 2018 i els càrrecs.