El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Muro rep més d'un milió d'euros per a contractar 35 adults i formar 30 joves

L'Ajuntament de Muro rep dos subvencions d'un total d'un milió d'euros
Són dos subvencions concretes que superen cadascuna el mig milió d'euros. Una permetrà contractar 30 persones durant mig any; i la segona és per a tallers formatius i ocupacionals per a 30 joves

Dos importants subvencions que arriben de la conselleria d'economia sostenible, encapçalada pel qui fora l'alcalde de Muro, Rafa Climent. Cadascuna de les subvencions supera el mig milió d'euros. Una d'elles permetrà contractar 3' aturats de llarga durada per a treballs en el consistori. Amb l'altra es farà un taller de formació i ocupació per a 30 joves en tres camps diferents: manteniment de la muntanya, atenció a dependents, i coordinació d'activitats d'oci infantil i juvenil.

La consellera d'economia sostenible, encapçalada per qui fora l'alcalde de Muro, Rafa Climent, ha aprovat dos subvencions per al consistori murer que permetrà contractar 35 aturats de llarga durada i formar 30 joves en tres disciplines diferents. 

Per una banda tenim 594.000 euros per a la contractació de 35 persones majors de 30 anys, aturats de llarga durada, que podran accedir a un contracte d'entre 6 i 7 mesos. Treballaran en tots els departaments del consistori, "tant personal tècnic, administratiu, auxiliar fins a jardiners, peons i conserges". Aquesta subvenció s'inclou dins del programa EMCOLD.

L'alcaldessa de Muro, Jacquelin Cerdà, confessa que aquesta subvenció arriba en bon moment perquè l'Ajuntament "té una mancança de personal en molts dels seus departaments, i l'actual Llei de la Regla de la Despesa no permet ampliar la plantilla. El canvi en les polítiques de la Conselleria d'Economia Sostenible, està resultant un encert, amb els programes desenvolupats al Servef, s'està aconseguint d'una banda que diferents col·lectius de diferents perfils es puguen reincorporar al món laboral, i d'altra donar un millor servei públic".

I per altra banda, tenim una subvenció de 583.000 euros per a un programa mixt de formació i ocupació sota el nom "Murocupa't". El programa total compta amb una inversió de 609.000 euros, dels quals el 95 per cent ho costeja la conselleria d'economia amb la subvenció dita, i els altres 25.700 euros els aporta el consistori. En aquest programa es formarà 30 alumnes, 10 per cadascun dels itineraris formatius: un per ajudar en la conservació de la muntanya i tractaments silvícoles; un segon d'atenció sociosanitària a dependents; i un tercer de dinamització i coordinació d'activitats d'oci i temps lliure per a xiquets i joves. A més dels alumnes, la subvenció permetrà contractar un director, 4 professors i un auxiliar administratiu.