El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Muro sol·licita un increment de pólvora per a les festes

Paco Vicedo, president de la Junta de Festes de Muro.

Tenen permís per a repartir 200 quilos, i han demanat 275 quilos per a poder complir amb la demanda de tots els festers murers.

Muro s'ha trobat amb diversos problemes amb l'aplicació de la nova normativa d'explosius, que delimita molt el repartiment de pólvora per a l'alardo. El president de la Junta de Festes, Paco Vicedo explica que amb la nova normativa s'ha mermat l'afluència de festers "i els entenc, perquè tot són impediments".

Però a més ara es troben amb un problema de quantitat. La pólvora es repartirà en el camp de tir al plat, al port, l'única zona que compleix amb els requeriments i està a més de 200 metres d'una vivenda habitada. Però està a 165 metres de l'autovia, i per això tenen un màxim de 200 quilograms per a repartir. Paco Vicedo explica que han consultat amb la Guàrdia Civil, i existeix un desnivell de vora cinc metres amb l'autovia, la qual cosa pot servir de barrera en cas de problema amb la pólvora. Així que han sol·licitat un increment de 50 o 75 quilos més de pólvora. Paco Vicedo creu que amb 275 quilos cobririen la demanda de tots els festers, vora 175 disposats a disparar i amb el curset o l'experiència necessària.