El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Muro trasllada la Publicà a dissabte de vesprada, i si ix bé, es mantindrà així els pròxims anys

Més música, més sopars populars, una nova aplicació, canvis en la Publicà i la demanda de ser reconeguts com d'Interés Turístic Autonòmic. Així són les festes de Muro 2019.

El cartell de festes de Muro 2019, amb símbols del municipi com el campanar o la Mare de Déu.

Una vegada presentats el cartell, la revista i els càrrecs festers a Muro, és el moment de conéixer l'atapeïda programació i les novetats per a enguany.

L'Ajuntament ha sol·licitat a la conselleria de cultura que les festes de Muro siguen reconegudes com d'Interés Turístic Autonòmic, un reconeixement que se sumaria al que ja té la Fireta de Sant Antoni. Si s'aprova, seria ja per a les festes del 2020, així que mentrestant s'han presentat les novetats per a l'edició d'enguany, moltes activitats més enllà dels dies centrals de festa, del 10 al 13 de maig.

I un dels canvis més destacables és la celebració de la Publicà, que per les eleccions del diumenge 28 d'abril es passarà a la vesprada del dissabte 27. El canvi enguany és obligat, però compleix amb una reivindicació dels festers perquè dilluns següent a la Publicà és laboral. Així que el president de la Junta de Festes Paco Vicedo diu que "si ix exitosa, l'any que ve serà també el dissabte després de Pasqua".

També enguany es mantenen les trobades populars que tant d'èxit tenen a Muro. Dissabte 13 tindrà lloc la Paella de Germanor, amb més de mil assistents, i la música de la Banda de Muro. Però a més, com l'any passat va funcionar molt bé, es repetirà el sopar popular de després dels Farolets, amb més de mil assistents, menjar a càrrec de la Junta de Festes, i música en acabar.

Perquè la música és altra de les grans protagonistes de les festes de Muro, amb la quarta edició del festival FesMuro que comença el pròxim 21 d'abril. El regidor Eli Pérez diu que l'objectiu és "omplir totes les nits de festes de diversos estils musicals per a tots els gustos".

Destaquen l'actuació de l'orquestra Titànic "una icona dels escenaris valencians des de fa 20 anys i que tot el món coneix, amb una posada en escena i un repertori que no deixa indiferent a ningú", la presència de J.Beren, o el festival Remember amb Djs d'emblemàtiques discoteques com Puzzle, Spook i, per descomptat, l'Albades. I com a novetat, el dia de la Vespra, el 18 de maig, es duplicaran els escenaris amb concerts de rock a la plaça de l'església i discomòbil a la plaça del Matzem. Tota la informació sobre els concerts i DJs participants en aquest cartell.


I moltes més cites, com dissabte 20 que s'engalana el castell de festes, o els diferents dies d'entradetes. Per a estar al dia de tot, la Junta de Festes ha presentat altra novetat: una aplicació web on trobar de tot, des d'informació sobre els càrrecs festers, la Junta de Festes i els seus estatuts, fins al calendari amb tots els actes previstos.