El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Muro vol declarar els murals del Batà com a Béns de Rellevància Local

Murals ubicats al Batà de Muro.

Els emblemàtics murals del passatge del Batà són obra de Toni Espinar, mentre que els del camp de futbol la llometa perteneixen a diversos autors, pintats amb ocasió del festival d’art urbà “Muralitza’t”.

Compromís per Muro ha demanat al govern municipal la protecció dels murals del Batà i els del camp de futbol 'La Llometa' sota la declaració de Béns de Rellevància Local. Assegura la formació que la proposta "està recolzada per diversos informes que avalen la importància tant cultural, artística, patrimonial, turística, i pedagògica que presenten els murals".

La proposta ha sigut presentada per Compromís en el plenari ordinari d'aquest 2 d'octubre durant el torn de precs i preguntes. "Esperem que l'equip de govern actual comencen a treballar de seguida aquest expedient, com així els hem demanat, i el porten al plenari a la major brevetat", afirma la formació en un comunicat.

Recordem que els emblemàtics murals del passatge del Batà són obra de Toni Espinar, mentre que els del camp de futbol 'La Llometa' pertanyen a diversos autors, pintats amb ocasió del festival d'art urbà "Muralitza't".

Per altra banda, la formació també vol dur a terme "un projecte interdisciplinari que facilite la construcció del coneixement i l'aprenentatge mitjançant l'art i el descobriment al carrer, posant les eines necessàries per a poder gaudir d'un Museu a l'aire lliure".

"Des de Compromís volem la protecció d'aquests murals perquè considerem que ja formen part del nostre patrimoni artístic i cultural està a les nostres mans preservar-los com cal", ha declarat Vicent Molina, portaveu de Compromís a Muro.