El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Música i solidaritat amb Fundació Mutua Levante i la Unió Musical d'Alcoi

A banda de l'exposició, com activitats complementàries, se celebra un concert i dues conferències.

La Societat Unió Musical d'Alcoi és la protagonista d'una nova mostra a la Sala d'Exposicions de la Fundació Mutua Levante. A banda de l'exposició, que es podrà veure fins al 31 de juliol, hi ha més activitats complementàries.

El motiu d'aquesta exposició és el centenari des que la banda de música Lírico Moderna ingressa en la Delegación de la Cruz Roja d'Alcoy en 1919. Seria la Banda de Música de la Creu Roja des d’eixe any fins al 1931. Des d’eixe any i fins a l’actualitat la banda ha tingut diverses denominacions oficials, Sociedad Artística Unión Musical, Unión Musical de Educación i Descanso, Unión Musical de Alcoy i des de 1985, Societat Unió Musical d’Alcoi, però sempre mantenint eixe esperit dels que la van fundar.


A banda de l'exposició, també s'ha organitzat un concert homenatge a la Creu Roja d'Alcoi al Círculo Industrial. La programació al voltant d'aquest centenari la completen dues conferències. La primera ja s'ha celebrat. L'ha impartit Manuel Tomás Ludeña amb el nom 'El projecte educatiu de les escoles de música de les societats musicals al segle XXI’. La darrera ponència serà el dijous 25 de juliol a les 20 h a la Sala d'exposicions de Fundació Mutua Levante. La conferència és 'Patrimoni musical i bandes. La Banda de Música de la Creu Roja d’Alcoi’, impartida per Jorge García i Ernest Llorens.


ARAMULTIMÈDIA ofereix un vídeo amb entrevistes des de la Sala d'exposicions de Fundació Mutua Levante, ubicada a la Plaça d'Espanya d'Alcoi.