El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Mutua de Levante acull una exposició sobre la figura de l’economista alacantí Germán Bernácer

De forma paralel·la a les activitats anteriors, s’ha organitzat també un sorteig el que el premi serà un llibre i una estada a un hotel a triar en la Serra d’Aitana

La figura de l'economista-humanista i pare de la macroeconomía és poc coneguda i per aquest motiu des de la Càtedra que rep el seu nom, han preparat una exposició que ja ha estat a diversos punts de la província per donar a conèixer el seu llegat. També s'ha organitzat un debat el pròxim 10 de març a les 19h a la Cambra de Comerç per parlar de com pot afectar la situació post pandèmia i la guerra a Ucraïna a l'economia de la comarca.

Germán Bernácer va ser un economista-humanista, pare de la macroeconomia i molt preocupat pel benestar de les persones. Alacantí de naixement és poc conegut, a pesar de la seua tasca que ha arribat fins els nostres dies. Precisament la posada en valor de la seua figura és l’objectiu principal de la Càtedra que rep el seu nom; i també de l’exposició que des de hui acull la seu de la Mutua Levante a Alcoi.

L’exposició consta, com bé ha explicat Enar Ruiz, Directora de la Càtedra Germán Bernácer de la UA, de 10 panells que expliquen qui era Bernácer a nivell professional i humà i quin és l’amplíssim llegat que ha deixat.

A més de la sala expositiva, s’ha organitzat un acte el 10 de març a les 19h a la Cambra de Comerç on es parlarà de la seua figura, es projectarà un vídeo i es seguirà amb una taula rodona. Este últim col·loqui servirà per a parlar de com els fets recents com la pandèmia o l’actual Guerra de Ucraïna poden afectar a l’economia de la comarca, segons ha explicat    Antonio Belda, coordinador de activitats culturals del Campus UA-Alcoy. El debat es titula “Presente y futuro de la economía post pandemia en Alcoy y su comarca”.

Pedro Algarra, Presidente del  Foro Germán Bernácer, ha explicat que ja fa 7 anys que diversos despatxos de la Província d’Alacant dedicats a economía i abogacía es van unir per a treballar en resaltar la figura tant important de Bernácer.

A l’acte de presentació de l’exposició han assistit també  Pep Jordà, Patrono de la Fundació Mutua Levante i Alberto Belda, regidor d’empresa y formació del Ajuntament de Alcoi. Belda ha destacat la importància de debatre i reflexionar sobre la situació econòmica actual i de donar a conèixer persones rellevants i ajudar així a vertebrar els pobles i ciutats de la província.

L'exposició ja ha estat en diversos punts de la comarca i es portarà també a Benidorm, Elx i Alacant.

SORTEIG

De forma paralel·la a les activitats anteriors, s’ha organitzat també un sorteig el que el premi serà un llibre i una estada a un hotel a triar en la Serra d’Aitana, lloc preferit de Germán Bernácer. Per a participar sols cal fer-se una fotografia al costat d’un dels panells de l’exposició i enviar-la per correu electrònic a catedragermanbernacer@ua.es.

Les bases del concurs es poden llegir ací.