El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Mutua Levante, una mà amiga compromesa en ajudar a les persones

Tots els intervinents han destacat l’amistat que els uneix i la facilitat a l’hora d’obtindre ajuda.

L'entitat asseguradora ha dedicat una jornada a donar visibilitat a cinc associacions que recolza en diferents projectes i activitats. Han participat Creu Roja, Aspanion, Dolor.in, Gormaget i SOLC.

Fundació Mutua Levante naix al 2016 amb l’objectiu de revertir a la societat allò que li ha donat durant anys a través de la Mutua Levante Segurs. Naix amb dues clares línies d’actuació: Lo social i lo cultural.

Aquest 2 de juny la seu d’Alcoi ha acollit una jornada en la que s’ha visibilitat la tasca desenvolupada per cinc associacions amb les que col·labora l’entitat asseguradora. I ho han fet en presència d’Elena Turrión, Consellera Executiva de Mutua Levante i Vicepresidenta de Fundación Mutua Levante; Aranza De Gracia, regidora de Polítiques Inclusives i Aroa Mira, diputada a les Corts Valencianes.

La primera de les entitats que ha explicat com son ajudats per Mutua, ha sigut Gormaget, amb 40 anys d’història a la ciutat d’Alcoi. L’associació ha agraït la llavor de recolzament que reben i que ha permés, per exemple, que hagen pogut acollir a un nou usuari amb mobilitat reduïda per al que es necessitava un grua. Este element va ser pagat per Mutua Levante. A banda també son recolzats amb altres accions com excursions i activitats diverses.

L’entitat asseguradora recolza també a Aspanion, una associació que ajuda a xiquets i xiquetes malalts de càncer i les seues famílies. Des d’Aspanion han explicat que els paguen els habitatges d’acollida per a les famílies que han de canviar de localitat per fer front al tractament en Hospitals més grans. Estes famílies necessiten un espai que els permeta descansar prop dels seus fills. Joan, que ha sigut malalt de càncer i ara afronta la leucèmia del seu fill de 10 anys, ha contat el seu testimoni per donar a conèixer la importància d’un recurs com aquest.

La següent entitat ha sigut Creu Roja que ha començat destacant “l’immens valor humà de les persones que treballen a la Mutua”. Des de l’entitat han explicat que el seu repte és apropar lo global als municipis i ha parlat de la tasca desenvolupada en les persones en situació de carrer, entre altres. En aquest cas, la Mutua els recolza en dos programes: Un d’intervenció familiar amb la infància i altre d’atenció urgent a les necessitats bàsiques. Entre els dos ajuden a prop de 10.000 persones.

Dolor.in és l’associació més jove en quant a trajectòria, porta quatre anys en funcionament i té com objectiu visibilitzar el dolor infantil. Es calcula que a la CV hi ha entre un 15-28% de xiquets i xiquetes d’entre 0 a 14 anys afectats per dolor crònic. La Fundació els ha ajudat a donar els primers passos amb la creació de la pàgina web i col·laborant en algunes activitats de formació i/o investigació. Ara preparen la publicació d’una guia.

En últim lloc, ha intervingut SOLC, l’Associació Comarcal d’Ajuda en el Tractament del Càncer, molt coneguda a Alcoi i comarques. L’entitat ha narrat la seua tasca no sols d’acompanyament a les persones afectades per càncer i als seus familiars, sinó també el treball que es fa per previndre l’aparició mitjançant activitats, xerrades als centres educatius, etc. En aquets cas, Mutua els ha recolzat aquest any amb el llançament d’un concurs de relats i d’un concurs de fotografia i dibuix.

Aquestos son sols cinc exemples de la implicació de la Fundació en la societat i de com aplica la responsabilitat social corporativa d’una manera pròxima. Tots els intervinents han destacat l’amistat que els uneix i la facilitat a l’hora d’obtindre ajuda.