El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Nadal & COVID19: Els dies centrals de les festes, reunions de 10 persones màxim i mobilitat entre comunitats

Una imatge de la festa de Cap d'any d'Alcoi, d'arxiu
  • Reunions familiars de 6 persones excepte els dies forts dels Nadals que podran ser de 10
  • Estat d'alarma fins els 15e de gener
  • La nit del 24, el 25 i el 31 es podrà eixir fins a la 1:30 de la matinada.
  • 150 persones podran entrar al camp del Collao

El govern valencià ha desvetlat les normes de seguretat sanitàries que s'aplicaran estos nadals. La cosa no es relaxa amb la intenció d'evitar una tercera onada en gener. El més important és que s'obri una mica la mà per al 24, 25 i 31 de desembre; i també el 5 i 6 de gener, quan podran seure en la mateixa taula 10 persones, màxim. També podrem viatjar entre diferents autonomies. La nit del 24, 25 i 31 de desembre es podrà eixir fins a la 1:30 de la matinada.

No ens pot tornar a passar. Seria molt trist caure en una tercera onada de coronavirus. Per això, el govern valencià ha demanat un esforç -esperem que últim- per a salvar vides, tot i que les festes nadalenques no s'assemblen en absolut al que estem acostumats. Sense aglomeracions, festes amb campanades a la plaça del poble i reunions multitudinàries d'amics.Així, qui tinga la família en una altra autonomia, només podrà viatjar els dies forts dels Nadals: el 24, 25 i 31 de desembre i l’1, 5 i 6 de gener. Açò ha canviat, perquè en l’acord interterritorial, s'havia quedat en què es podria viatjar del 23 de desembre al 6 de gener.

Les reunions familiars i socials podran agrupar un màxim de 6 persones, però els esmentats dies principals dels Nadals, es pot arribar a 10.

Es prorroga fins al 15 de gener el toc de queda, i només de forma excepcional (24, 25 i 31 de desembre i 1 de gener), començarà a la 1:30 de la matinada.

També s'ha aclarit, que, de moment, al camp del Collao podran accedir 150 persones, tot i que podria augmentar en els pròxims dies.