El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Naiara Davó lidera una de les candidatures a les primàries de Podem Alcoi

Executiva de Podem Alcoi, amb les candidates Naiara Davó i Carmina Reig entre les seues files.

Les llistes es poden consultar íntegrament a la següent adreça. La seu de Podem Alcoi acull hui un debat entre els diferents candidats. 

L'actual Secretària General de la formació encapçala la llista 'Sumant Podem', que disputarà les primàries a la llista 'Creix Alcoi', liderada per Carmina Reig. La tercera de les candidatures a l'alcaldia per Podem és la de Rafael Gisbert, encara que no es troba agrupada a cap llista. El termini de votacions estarà obert entre l'1 i el 5 de febrer.

La llista liderada per Naiara Davó s'anomena 'Sumant Podem', i és la majoritària de les dues presentades amb 22 components al cos de llista. Entre les seues files es troben la senadora alcoiana de Podemos, Vicenta Jiménez García, o l'actual regidor de Guanyar Alcoi, Cristian Santiago. La candidatura es marca entre els seus objectius "el desenvolupament de polítiques feministes; construir una ciutat accessible amb un urbanisme amable; o potenciar l'economia productiva, el comerç de proximitat i l'agricultura ecològica".

'Creix Alcoi' està encapçalada per Carmina Reig Bataller, anterior responsable de polítiques públiques de l'executiva. Des de la seua candidatura demanen més "transparència i participació" en la formació, amb un diàleg "transparent, públic i on les decisions siguen assembleàries".

Rafael Gisbert Sanjuan és el tercer dels candidats, en el seu cas sense estar adscrit a cap llista. Proposa "canviar el sistema des de dins, amb polítics amb vocació de fer lleis per a les persones i no per a les multinacionals i el poder econòmic".

Les llistes, tant a l'alcaldia com al cos de llista, són definitives i es poden consultar al web que ha facilitat la formació. Les votacions s'iniciaran a partir del dijous 1 de febrer fins al 5 de febrer, tant per via telemàtica com de manera presencial a la seu de Podem (c/Pintor Cabrera, 21). No obstant això solament podran votar totes aquelles persones que s'hagen inscrit prèviament per a participar en les primàries. La Secretària General aclareix que les llistes són "obertes i desbloquejades", pel que l'elecció d'un cap de llista no ha d'anar estrictament lligada a l'elecció dels components del cos de llista de la seua candidatura.

Els candidats participaran en un debat a tres bandes aquesta mateixa vesprada, 30 de gener, a la seu de Podem Alcoi del carrer Pintor Cabrera.