El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Naix a les comarques un nou col·lectiu per a recuperar la memòria històrica: l'Ateneu Popular La Gavarnera

Pots seguir la cita en directe en aquest enllaç. Serà divendres 12 de març a partir de les 19 hores.

La primera cita és una xarrada en línia sobre la repressió franquista a Ibi. Serà aquest divendres 12 de març, on també presentaran l'objectiu del nou col·lectiu, que pretén ser un "punt de trobada per a promoure la reflexió i el pensament crític".

El nou Ateneu Popular La Gavarnera d'Ibi naix amb la idea de ser un punt de trobada "per a la reflexió i el pensament crític", tant entre els iberuts com en les poblacions veïnes. Destaquen una "especial inquietud en aspectes com la memòria democràtica", i avancen que donaran cabuda a diferents activitats d'índole cultural, "seguint aquesta filosofia d’esperit crític i d’una forma totalment autogestionada, posant de relleu qüestions com la defensa del patrimoni".

I la primera activitat, a més de la presentació en societat del col·lectiu, és una xarrada sobre la repressió franquista a Ibi, amb el professor de la Universitat d'Alacant José Ramón Valero. "La conferència posarà sobre la taula les conseqüències que va tindre al municipi la fi de la Guerra Civil espanyola i les represàlies a persones que havien fet costat a la legalitat republicana durant l’episodi bèl·lic. També es donarà a conéixer la tasca que duu a terme la Universitat d’Alacant per a rescatar la memòria dels represaliats al conjunt de la província", expliquen des del col·lectiu.

La xarrada es podrà seguir en línia en aquest enllaç. I si vols saber més sobre el nou col·lectiu, pots visitar els seus perfils en xarxes socials..