El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Naix l’Orfeu Ensemble de Cambra a Alcoi amb el recolzament de Fundación Mutua Levante

Pretén cobrir aquesta manca de música de cambra als espais de concert de la ciutat, donant al públic la oportunitat de retrobar-se amb grans obres del gènere

El nou grup pretèn posar en valor la música de cambra. L'Orfeu Ensemble està format per un violí, un violoncel i dos pianistes. La Fundació Mutua Levante firma un conveni per recolzar els músics emergents i ajudar a que s'incremente l'oferta musical de les comarques.

La música de cambra té en l’actualitat poca presència. El naixement de ‘L’Ensemble Orfeu’ per tant, pretén cobrir aquesta manca de música de cambra als espais de concert de la ciutat, donant al públic la oportunitat de retrobar-se amb grans obres del gènere, descobrir-ne de noves, i gaudir en general d’aquesta atmosfera que sols la cambra pot donar.

A la nova proposta trobem un violí, un violoncel i dos pianistes, fet que ens permet abarcar repertori tant solista, de duo, amb sonates, trios també, i en ocasions fins i tot peces amb la presència de piano a quatre mans. Aquesta dualitat pianística permet llavors agilitzar els assajos i repertori en conjunt i al mateix temps poder cobrir moltes més peces i actuacions públiques.

La filosofia de l’Orfeu Ensemble, és la d’un grup obert i heterogeni, on sempre cap la possibilitat d’incloure nous participants per peces concretes, ja que no es tracta d’un quartet de corda , o trio amb piano a l’ús, i també de combinar a la mateixa escena sonates per violí i piano, per violoncel i piano o trios en la seua màxima forma, versatilitat el repertori, i tenint una posada en escena més moderna i fluida.

I des d’este recent naixement, la Fundació Mutua Levante firma un conveni amb el que es pretén recolzar als músics emergents i augmentar l’oferta musical a les comarques de l’Alcoià i el Comtat.