El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Nanos, gegants i 'dansà' per començar la setmana festera de Xixona

Nanos i Gegants / Aj . Xixona

Els dies grans de festes són del 24 al 26 d'agost. El 23, torn de la vespra (Nit del Soparet).

Els dies grans de les festes de Moros i Cristians de Xixona són del 24 al 26 d'agost, però durant les jornades prèvies celebren multitud d'actes. Dos d'ells són la dansà i els nanos i gegants.

Fins al dijous 22 d'agost durant el matí, els Nanos i Gegants ixen als carrers de Xixona per fer el seu particular ball acompanyats dels més menuts. Pel que fa a la 'dansà' se celebrarà aquest dimecres 21 a partir de les 20 h a la Plaça. Aquest és una mostra cultural i festiva molt pròpia i tradicional del municipi torroner. Els més menuts també tenen la seua 'Dansà' particular. L'infantil se celebra aquest dimarts a les 19 h. Les notes musicals les posen la Colla de Dolçainers i Tabaleters Els Arreplegats.

La setmana gran de les festes de Moros i Cristians de Xixona tindrà la seua culminació amb la trilogia festera el dissabte 24, diumenge 25 i dilluns 26 d'agost. Fins llavors, hi ha programat un ampli llistat d'actes que inclou actuacions totes les nits: la comèdia de teatre “Separeu-vós junts”, el musical “Chicago Life!” o l'actuació del mentalista Toni Bright són algunes de les propostes.

En aquesta setmana destaquen també les activitats pensades únicament per a xiquets. A més de la dansà infantil, el dijous seran els alumnes de les escoles d'ambaixadors els encarregats de representar la seua versió de l'ambaixada de moros i cristians. Aqueix mateix dia, al matí, hi haurà un concurs de dibuix infantil.

El divendres 23 d'agost tindrà lloc la “Nit del Soparet”, la vespra de la trilogia festera, amb desfilades a les 20 i a les 23 hores, i sopar de les filaes en les seues respectives kàbiles.