El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Negatius el 95,3 per cent dels tests fets massivament a escolars de l'Alcoià i Comtat

Imatge del dia de les proves

La saturació puntual de proves PCR s'ha rebaixat i tornen a fer-se en els punts habituals.

Fa dos dies es van realitzar 300 proves a alumnes de 15 aules de col·legis de l'Alcoià i Comtat, amb el resultat de 14 positius, la qual cosa suposa el 4,7 per cent del total.

Aquest dimarts 26 de gener es va habilitar l'aparcament del poliesportiu Francisco Laporta d'Alcoi per a fer proves PCR a 300 alumnes. Tots pertanyen a aules confinades per prevenció després de tindre un positiu en la classe, siga un alumne o el professor, i provenen de diferents col·legis de les comarques. Doncs bé, segons informa l'Ajuntament d'Alcoi, han donat negatiu el 95,3 per cent de les proves, amb 14 resultats positius dels 300 analitzats.

Aquesta presa massiva de proves va ser de manera excepcional per la saturació del punt d'atenció habitual, i que fins i tot va provocar algun retard en les proves d'algun grup. Però des del consistori i el Centre de Salut Pública asseguren que "tots els alumnes confinats ha tenen la PCR efectuada i les proves tornen a realitzar-se en els centres de salut en el punt d'arreplegada de l'Hospital una vegada superada la saturació existent".

El regidor d'educació d'Alcoi Alberto Belda diu que "les xifres han de tranquil·litzar a les famílies" perquè demostren que "les aules són l'espai més segur per a la infància i les dades ho estan demostrant. El nombre de casos és mínim i els contagis són d'origen familiar o social, és a dir, que no s'han contagiat en el centre educatiu".